Ζάκυνθος

Άναψαν φωτιές οι λογαριασμοί με τα νέα δημοτικά τέλη

Μεγαλώνει το κύμα διαμαρτυρίας των κατοίκων προς τη δημοτική αρχή για την διόγκωση των τετραγωνικών στα κτίρια που γίνεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει στον –Ε- θα υπάρξει παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου για την αποκατάσταση της νομιμότητας ενώ η αγωνία όλων σχετίζεται με την εκτίμηση που θα κάνει το Υπουργείο Οικονομικών για τον υπολογισμό του Ειδικού Τέλους που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ. Το ερώτημα που θέτουν όλοι είναι πώς υπολογίστηκαν τα μέτρα στα κτίρια, αφού πολλοί Ζακυνθινοί μέχρι τώρα έχουν λάβει λογαριασμούς με επιπλέον τετραγωνικά μέτρα.

Μία ακόμα καταγγελία προστέθηκε χθες από τον δικηγόρο Αναστάσιο Πλέσσα ο οποίος εκτός των άλλων έκανε γνωστό ότι θα ενημερωθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος για να προστατεύσει τους Ζακυνθινούς από τις αυθαιρεσίες. Ο κ. Πλέσσας έλαβε λογαριασμό στον οποίο, όπως κατήγγειλε τα τετραγωνικά του σπιτιού του στην Μπόχαλη έχουν τριπλασιαστεί και χαρακτήρισε το Δήμαρχο πολιτικό δικτάτορα με τις ενέργειες που κάνει. Ο κ. Πλέσσας ζήτησε να ενημερωθεί για τη νομιμότητα των ενεργειών του Δήμου με την αεροφωτογράφιση και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή έστειλε όλα αυτά τα λανθασμένα στοιχεία στα κεντρικά της ΔΕΗ.

Καθώς οι λογαριασμοί καταφθάνουν ο ένας μετά τον άλλο με τα φουσκωμένα τετραγωνικά η αντίδραση του κόσμου οξύνεται καθώς μέσα στην κρίση έχει να αντιμετωπίσει και αυτό το πρόβλημα.

 

Η καταγγελία

Σε δηλώσεις του στον –Ε- ο κ. Αναστάσιος Πλέσσας ανέφερε: «Θα αντιμετωπίσουμε μέγιστο πρόβλημα από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής του κ. Μποζίκη. Εγώ στην οικία μου που είναι 140 τμ με έκπληξη είδα ότι από το Δήμο έχουν βάλει 449 τμ, αν είναι δυνατόν! Στο γραφείο μου στην οδό Τερτσέτη από 53 τμ με ένα μπαλκόνι είδα 79 τμ. όταν το οικόπεδο είναι 80 τμ. Εγώ θα κινηθώ εναντίον της δημοτικής αρχής με τα μέσα που μου δίνει ο νόμος για να σταματήσει η επιχειρούμενη λεηλασία στο Ζακυνθινό αυτή τη χρονική στιγμή. Την ώρα που οι μη Έλληνες παραστέκονται στο δράμα του ελληνικού λαού έχουμε τον κύριο Μποζίκη, το Δήμαρχο που βγήκε με το 60%, να συμπεριφέρεται με ακραία αναλγησία και να θέλει να υφαρπάξει χρήματα από τις τσέπες των Ζακυνθινών που δεν τα έχουν. Δεν υπάρχει δουλειά πουθενά και αυτό είναι γνωστό , εκτός αν ο Δήμαρχος ζει σε άλλο τόπο! Δεν έχουν εργασία οι δικηγόροι, οι έμποροι, οι ιδιώτες επαγγελματίες και αυτό το ξέρουν οι πάντες! Έρχεται το καλοκαίρι και δεν ξέρουμε τι θα γίνει και πως θα φτάσουμε μέχρι εκεί. ‘Ερχεται λοιπόν η δημοτική αρχή με μια διαβλητή έως και παράνομη διαδικασία, μονομερώς, και προχωρά σε αυτή την ενέργεια που γίνεται χωρίς να ενημερωθεί ο κόσμος. Επισκέφθηκα τη ΔΕΗ που έχουν μείνει άναυδοι! Μου είπαν ότι ηλεκτρονικά εστάλησαν τα στοιχεία στα κεντρικά της ΔΕΗ».

Για όσα θα επακολουθήσουν ο κ. Πλέσσας είπε: «Εγώ καλώ όλους τους Ζακυνθινούς που έχουν πρόβλημα να ξηλώσουμε αυτή την στημένη επιχείρηση από τη δημοτική αρχή. Θέλουν να μας πάρουν παράνομα τον ιδρώτα μας. Πλέον στο Ε1 θα γράψουμε τον αριθμό παροχής ηλεκτροδότησης άρα η δημοτική αρχή μας έχει βάλει ταφόπλακα γιατί το Υπουργείο Οικονομικών θα έλθει να υπολογίσει το χαράτσι του 2012 με αυτά τα εξωφρενικά τετραγωνικά! Αυτό εισπράττει ο λαός! Θα αμυνθώ με κάθε νόμιμο μέσο γιατί είναι ντροπή και αίσχος αυτό που επιχειρείται σήμερα από το Δήμαρχο. Να έλθουν να μετρήσουν το σπίτι μου γιατί μου έβαλαν τ.μ. λές και έχω τις Βερσαλλίες!»

 

Ο νόμος

Ακολούθως ο κ. Πλέσσας αναφέρθηκε στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και είπε: «Θα ζητήσω επίσημα στοιχεία για το πώς ξεκίνησε η διαδικασία, πως και σε ποιους πληρώθηκε, με ποιο τρόπο υπολογίστηκαν τα τμ, πως ελήφθησαν οι αεροφωτογραφίες, πού αναρτήθηκαν τα στοιχεία κι αν έπρεπε να ειδοποιηθεί ο κάθε ιδιοκτήτης για να έχουμε διαφάνεια στη διαδικασία. Πρέπει να μας πουν πως τα υπολόγισαν αυτά τα μέτρα. Ο νόμος 25/75 είναι ξεκάθαρος και λέει πως σε κάθε ηλεκτροδοτούμενο στεγασμένο ή μη χώρο ως επιφάνεια υποκείμενη στα τέλη καθαριότητας λογίζεται η συνολική φωτιζόμενη από τη ΔΕΗ επιφάνεια, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ωφέλιμο ή μη χώρο. Συνεπώς υπολογίζονται οι τοίχοι, τα τυχόν τοιχία ακαλύπτου χώρου και ο ανελκυστήρας χωρίς το κενό του».

 

Ο Δικ. Σύλλογος

Τέλος ο κ. Αναστάσιος Πλέσσας μιλώντας για την παρέμβαση του Δικηγορικού Συλλόγου είπε: «Φανταστείτε τι θα δουν οι Ζακυνθινοί με τους λογαριασμούς που θα λάβουν. Καλώ τη δημοτική αρχή να πράξει αυτά που πρέπει, την καλώ να αναθεωρήσει τη συμπεριφορά και τη θέση της, γιατί βρίσκεται σε φάση τετελεσμένου εγκλήματος καθώς έχουμε τους λογαριασμούς. Αλλιώς θα βρει όλους τους ζακυνθινούς απέναντι! Λυπάμαι για το συνάδελφο δικηγόρο Στέλιο Μποζίκη ο οποίος θα βρεθεί απέναντι με το Δικηγορικό Σύλλογο. Ο επιστημονικός μας σύλλογος θα λάβει θέση απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν. Ο Δικηγορικός Σύλλογος θα στηρίξει τα δίκαια των Ζακυνθινών. Αυτή είναι μια πρωτοφανής ενέργεια που μας βάζει τη θηλιά στο λαιμό. Ο κ. Μποζίκης είναι ο πολιτικός δικτάτορας της Ζακύνθου».

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *