Ζάκυνθος

Άνανδρη επίθεση κατά των αστυνομικών καταγγέλλει η Έν. Αστυν. Υπαλλήλων

Η Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τα επεισόδια έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου το βράδυ της Μ. Τετάρτης με τη συμπλοκή μεταξύ δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της “Χρυσής Αυγής” εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε τα γεγονότα της 1ης Μαΐου που έγιναν στην Ζάκυνθο με την άνανδρη επίθεση κατά ολιγάριθμης δύναμης αστυνομικών κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας τους για την αποτροπή της κατεύθυνσης της πορείας η οποία πραγματοποιούνταν από ομάδα πενήντα περίπου ατόμων – διαδηλωτών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου με κατεύθυνση τα γραφεία πολιτικού κόμματος, και επιτέθηκαν αναίτια στους συναδέλφους μας ένστολους πολίτες, χρησιμοποιώντας κοντάρια και φορώντας κράνη, τραυματίζοντας τρεις από αυτούς.

Συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας για την ψύχραιμη στάση τους, τον επαγγελματισμό και την συμπεριφορά που επέδειξαν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους και είμαστε αλληλέγγυοι στους τραυματίες μας.

Τον φασισμό δεν τον πολεμάς με τη βία. Τα κοινωνικά φαινόμενα δεν αντιμετωπίζονται με ρόπαλα, αλλά με εκπαίδευση και συστηματική δουλειά πάνω στις αιτίες που τα προκαλούν.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *