Ζάκυνθος

Άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας του Αγ. Χαραλάμπη

Τον άμεσο κίνδυνο κατάρρευσης της γέφυρας του Αγίου Χαραλάμπη επισημαίνει με επιστολή που έστειλε προς τον Αντιπεριφερειάρχη ο Αντιδήμαρχος Ζακυνθίων Διονύσης Κυβετός ο οποίος ζητά τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

Είναι γεγονός ότι έχει σημειωθεί καθυστέρηση στην υλοποίηση των έργων εκείνων που θα λύσουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής στο σημείο και γύρω από τη γέφυρα, καθώς οι τοπικές αρχές εδώ και πολλά χρόνια βρίσκονται σε φάση μελετών και σχεδίων.

Η γέφυρα συνεχώς υφίσταται φθορές οι οποίες χρόνο με το χρόνο μεγαλώνουν και ειδικά για τους μηχανικούς είναι κάτι περισσότερο από οφθαλμοφανείς.

Χθες ο αρμόδιος για τα έργα Αντιδήμαρχος Διονύσης Κυβετός ζήτησε από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου να τοποθετήσει τους ειδικούς κώνους στα άκρα της γέφυρας για να μην περνούν τα οχήματα από τα πιο επικίνδυνα σημεία. Μάλιστα στην επιστολή του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Διονύση Μυλωνά επισημαίνει ότι αν αυτό δεν γίνει άμεσα τότε θα προχωρήσει ο Δήμος στην τοποθέτηση των κώνων.

Ο κ. Κυβετός επεσήμανε μιλώντας στον –Ε- ότι τα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στην περιοχή θα καθυστερήσουν (αφού ακόμα οι τοπικές αρχές δεν έχουν κατασταλάξει στον ακριβή σχεδιασμό σε συνδυασμό με τη μαρίνα) και για το λόγο αυτό θα πρέπει να ξεκινήσουν οι επισκευές στη γέφυρα πριν έλθει το καλοκαίρι.

Τέλος πρέπει να αναφερθεί ότι αν τα έργα συντήρησης της γέφυρας δεν ξεκινήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα μπει η τουριστική περίοδος και δεν θα μπορούμε να τα ολοκληρώσουμε και ίσως μέσα στο καλοκαίρι δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Η επιστολή που έστειλε χθες ο κ. Κυβετός στον Αντιπεριφερειάρχη και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας αναφέρει τα εξής:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη,

Με την παρούσα μου σας κοινοποιώ το με αρ. πρωτ. 510/5-1-2012 έγγραφο της προϊσταμένης του Τμήματος Μελετών και Επιβλέψεων Έργων  των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ζακύνθου, για να λάβετε γνώση και για τις άμεσες ενέργειες σας.

Σας ενημερώνω ότι εάν εντός των προσεχών ημερών η Π.Ε Ζακύνθου δεν προβεί στην τοποθέτηση κώνων ώστε να αποτρέπεται η διέλευση των οχημάτων από τα άκρα της γέφυρας, τούτο θα το πράξει ο Δήμος Ζακύνθου, δεδομένου ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης  της .

Τέλος σας καλώ όπως προβείτε το ταχύτερο δυνατό στην ενίσχυση – αποκατάσταση της γέφυρας, δεδομένου ότι ο χρόνος που χρειάζεστε για την μελέτη και  την κατασκευή νέας , είναι μεγάλος.

Με εκτίμηση,
Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΥΒΕΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *