Ζάκυνθος

Άλματα κάνει φέτος ο τουρισμός

Σε ανοδική πορεία συνεχίζει να κινείται ο τουρισμός στη Ζάκυνθο καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και τον Ιούλιο μήνα οι αφίξεις στο διεθνές αεροδρόμιο κινήθηκαν σε ποσοστό +12%, τουλάχιστον για τις πρώτες εβδομάδες. Τα συνολικά στοιχεία θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες αφού κλείσει ο μήνας και υπάρξουν συγκεντρωτικά.

Μόνο στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας είχαμε 25 πτήσεις που έφεραν εκατοντάδες τουρίστες στη Ζάκυνθο και τα αεροσκάφη ήλθαν από τη Μ. Βρετανία, από την Ιταλία αλλά και τη Ρωσία. Συγκεκριμένα είχαμε 13 πτήσεις από τη Μ. Βρετανία που παραμένει σταθερά μπροστά σε προτιμήσεις για το νησί μας έναντι άλλων χωρών, ενώ τα αεροσκάφη από την Ιταλία ήλθαν από τη Νάπολη.

Ένα νέο χαρακτηριστικό που δεν το βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια είναι ο μεγάλος αριθμός ιδιωτικών αεροσκαφών που έρχεται στη Ζάκυνθο μεταφέροντας τουρίστες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, που τις περισσότερες φορές δεν μένουν εδώ αλλά αναχωρούν με κότερα που τους περιμένουν σε κάποιο σημείο του νησιού. Ειδικά φέτος τον Ιούλιο μήνα είχαμε τα περισσότερα ιδιωτικά αεροσκάφη από άλλες χρονιές.

Βέβαια όλα τα παραπάνω έρχονται σε σύγκρουση με τις πληροφορίες για χαμηλή αγοραστική δύναμη των αλλοδαπών τουριστών αλλά και με τις διαμαρτυρίες των επαγγελματιών από το μοντέλο all inclusive. Ωστόσο οικονομική αποτίμηση θα γίνει στο τέλος της σεζόν και εκεί θα καταγράψουμε πολλά που αφορούν την παροχή υπηρεσιών και τις δημόσιες υποδομές του τόπου μας.

Οι εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν καλά τον τουρισμό είναι ότι η χρονιά στη Ζάκυνθο θα κινηθεί συνολικά στο +10%, ίσως και περισσότερο και εκείνο που εμείς βλέπουμε είναι ότι όλοι οι μήνες μέχρι τώρα πήγαν καλά. Στα ζητούμενα είναι και η διεύρυνση της σεζόν τόσο προς την άνοιξη όσο και προς το φθινόπωρο με παράλληλες σωστές επαγγελματικές συμπεριφορές.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *