Ελλάδα

Άκης Τσελέντης: Περιμένω μεγάλο σεισμό!

Το ενδεχόμενο μεγάλου σεισμού στη χώρα μας εντός του 2013 επισημαίνει ο καθηγητής σεισμολογίας Άκης Τσελέντης ο οποίος με αφορμή τις πρόσφατες σεισμικές δονήσεις (μία εκ των οποίων έγινε σε υποθαλάσσιο χώρο στη Ζάκυνθο) δηλώνει ότι μπορεί οι εν λόγω σεισμοί να είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους αλλά υπάρχει συσσωρευμένη μεγάλη ενέργεια στον ελλαδικό χώρο.

Από χθες τα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο είναι απανωτά και οι δηλώσεις του κ. Τσελέντη που έγιναν στο site EARTHQUAKE έχουν γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων.

Ο κ. Τσελέντης υπενθύμισε ακόμα ότι η πολιτεία πρέπει να επαγρυπνεί πάντα και να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, αλλά και οι πολίτες να εφαρμόζουν τα μέτρα αντισεισμικής προστασίας στα σπίτια τους.

Οι πρόσφατες σεισμικές δονήσεις υπενθυμίζεται πως έγιναν τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. Η μια σεισμική δόνηση μεγέθους 4.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ  σημειώθηκε στις 5:12 το πρωί της Κυριακής στη νοτιοδυτική Ελλάδα. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ζάκυνθο και την Ηλεία και είχε ως επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 50 χιλιόμετρα νοτίως της Ζακύνθου και βορειοδυτικά των Στροφάδων με εστιακό βάθος 10 χιλ.

Λίγο νωρίτερα είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4.8 της κλίμακας ρίχτερ νοτιονατολικά της Ρώμης, στην Ιταλία και έγινε αισθητός έως την περιοχή της Νάπολη. Λίγες ώρες αργότερα,  στις 7.42 π.μ. ακολούθησε κι άλλη σεισμική δόνηση, 4.8 της κλίμακας ρίχτερ,  24 χλμ νοτιοδυτικά της Μεθώνης  και το εστιακό του βάθος ήταν 20 χλμ.

Ο καθηγητής κ. Τσελέντης προειδοποίησε για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα εντός του έτους και παράλληλα εξέφρασε την ευχή ο σεισμός αυτός να γίνει σε θαλάσσιο χώρο.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *