Ζάκυνθος

Άκαρπη η πρώτη εκλογή Προέδρου στο Επιμελητήριο

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε την περασμένη Παρασκευή,  η διαδικασία ανάδειξης Προέδρου στο Επιμελητήριο Ζακύνθου, καθώς κανένας από τους υποψηφίους δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 11 ψήφων. Όπως αναμενόταν, υποψήφιοι για την προεδρεία ήταν ο κ. Δημήτρης Γαργαλέας και ο κ. Γιώργος Στασινόπουλος, οι οποίοι συγκέντρωσαν  μόνο τους ψήφους των μελών των συνδυασμών τους, δηλαδή εννιά και οχτώ ψήφους αντίστοιχα.

 

Τα τέσσερα μέλη του συνδυασμού του κ. Κώστα Καποδίστρια, η ψήφος των οποίων θα καθόριζε το αποτέλεσμα, όπως προέκυψε από το αποτέλεσμα της κάλπης, επέλεξαν το  λευκό ψηφοδέλτιο και δεν έδωσαν την στήριξή τους σε καμία από τις δύο υποψηφιότητες.

Το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, θα συνεδριάσει εκ νέου την προσεχή Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι,  ώστε η διαδικασία για την εκλογή Προέδρου να επαναληφθεί.

Αυτό πάντως που φάνηκε από τις δηλώσεις των επικεφαλής και των τριών συνδυασμών είναι ότι προς το παρόν δεν υπάρχει κάποιο σημείο σύγκλισης: Τόσο ο κ. Γαργαλέας, όσο και ο κ. Στασινόπουλος θα επιμείνουν στη διεκδίκηση της Προεδρίας, ενώ ο κ. Καποδίστριας δήλωσε πως τα μέλη του συνδυασμού του θα ψηφίζουν λευκό σε όλες τις διαδικασίες, αν δεν γίνουν αποδεκτές από τους υπολοίπους οι θέσεις τους για αναλογικό προεδρείο. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *