Σοβαρό επεισόδιο που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 30χρονου συμπατριώτη μας, σημειώθηκε προχθές το βράδυ σε καφενείο στους Αμπελόκηπους, με πρωταγωνιστές τρία άτομα, ένα εκ των οποίων πυροβολούσε έξω από το κατάστημα με υποπολυβόλο όπλο (σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για καλάσνικωφ).
Το συμβάν σημειώθηκε στις 8.30 το βράδυ την ώρα που το καφενείο είχε κόσμο. Δύο από τους τρεις δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι Ζακυνθινοί, μπήκαν μέσα στο καφενείο και επιτέθηκαν στον 30χρονο θαμώνα, με τον οποίο φέρονται να είχαν οικονομικές διαφορές.
Οι δύο άνδρες χτύπησαν με κλομπ το πρόσωπα του άνδρα και του άρπαξαν από την τσέπη το ποσό των 1.350 ευρώ, που σύμφωνα με τις καταγγελίες του θύματος είχε στην κατοχή του. Την ίδια στιγμή, το τρίτο άτομο, το οποίο βρισκόταν έξω από το καφενείο με καλυμμένο το πρόσωπό του, πυροβολούσε στον αέρα για εκφοβισμό!
Οι δράστες τράπηκαν σε φυγή και το 30χρονο θύμα οδηγήθηκε στο Νοσοκομείο. Στα πρόσωπα των δύο αντρών που του επιτέθηκαν αναγνώρισε έναν 34χρονο και έναν 36χρονο Ζακυνθινό, με τους οποίους όπως προαναφέρθηκε είχε οικονομικές διαφορές από το παρελθόν.
Οι δύο δράστες που αναγνωρίστηκαν αναζητούνται από την Αστυνομία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου για να εντοπιστεί η ταυτότητα και του τρίτου άνδρα, ο οποίος είχε το όπλο.
Έξω από το καφενείο βρέθηκαν συνολικά επτά κάλυκες από σφαίρες, ενώ εις βάρος των δραστών εκκρεμούν οι κατηγορίες της ληστείας και της παράβασης του νόμου περί όπλων.
Η ανακοίνωση ητς Αστυνομίας για το συμβάν αναφέρει:
Την 22-10-2012/20.30 στους Αμπελόκηπους Ζακύνθου, άγνωστος που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, για οικονομικές διαφορές, ακολούθησε (2) ημεδαπούς, ηλικίας 36 και 34 ετών, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αφού σταμάτησαν άπαντες έξωθι καφενείου, ο μοτοσικλετιστής πυροβόλησε (7) φορές με υποπολυβόλο στον αέρα.
Ακολούθως ο 36χρονος και ο 34χρονος, με σωματική βία και χρήση γκλοπ, προκάλεσαν στο μοτοσικλετιστή σωματικές βλάβες σε διάφορα μέρη του σώματος και του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Κατασχέθηκαν (7) κάλυκες. Οι δράστες αναζητούνται.