Άγνωστο παραμένει το αποτέλεσμα της ιατροδικαστικής εξέτασης στο οστό που βρέθηκε τον περασμένο Ιούλιο στην παραλία του Αργασίου και για το θέμα υπήρξε κινητοποίηση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου που πρόσφατα απέστειλε έγγραφο στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ζητώντας επίσημη ενημέρωση.
Σύμφωνα όμως με ανεπίσημες πληροφορίες, η καθυστέρηση σε ότι αφορά την ολοκλήρωση της έρευνας έχει να κάνει με το γεγονός ότι ζητήθηκε ταυτοποίηση του DNA του οστού, με αυτό του Σάββα Γιατσέγκου, που διέμενε στην περιοχή του Αργασίου και εξαφανίστηκε τον Ιούνιο του 2009 και απαιτείται μια πιο εξειδικευμένη εξέταση.
Τα ίχνη του Σάββα Γιατσέγκου, έχουν χαθεί εδώ και 5 χρόνια αλλά η οικογένειά του συνεχίζει να τον αναζητά.
Έτσι, όταν έγινε γνωστή η πληροφορία για τον εντοπισμό του οστού στην θαλάσσια περιοχή του Αργασίου, ο γιος του Σάββα ζήτησε να παραδώσει γενετικό υλικό, προκειμένου να ακολουθήσει ταυτοποίηση με το DNA του οστού.
Όπως προαναφέρθηκε, αυτός ήταν και ο λόγος της πολύμηνης καθυστέρησης της ιατροδικαστικής έκθεσης, αφού το οστό εστάλη σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Εξωτερικό.
Περισσότερα αναμένεται να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα και αφού ακολουθήσει η επίσημη ενημέρωση από την ιατροδικαστική υπηρεσία.
Το γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την Υπηρεσία Πατρών, ήταν ότι το οστό ήταν όντως τμήμα ανθρώπινου σκελετού.
Θυμίζουμε πως το …μακάβριο αυτό εύρημα εντοπίστηκε από τουρίστα, ο οποίος το παρέδωσε στη συνέχεια στις αρχές.