Προσήχθησαν σήμερα Τρίτη το μεσημέρι ενώπιον του Εισαγγελέα οι τρεις άνδρες, ένας 54χρονος, ένας 50χρονος και ένας 19χρονος, που κατηγορούνται για την δολοφονία της συμβολαιογράφου Μαρίζας Παπαδάτου Τερτσέτη.

Τους κατηγορούμενους δεν τους συνόδευε δικηγόρος, καθώς οι δικηγόροι της Ζακύνθου αρνήθηκαν να προσφέρουν υπηρεσίες υπεράσπισης και από τον Εισαγγελέα έλαβαν προθεσμία 48 ωρών προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους και να ορίσουν δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει από άλλη περιοχή της χώρας,
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛΑΣ περιγράφονται όλες οι λεπτομέρειες του τραγικού θανάτου της άτυχης γυναίκας.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες στο σπίτι της άτυχης γυναίκας μπήκαν οι δύο από τους τρείς άνδρες ενώ ο νεότερος που τους μετέφερε με ένα αυτοκίνητο, απομακρύνθηκε μόλις τους αποβίβασε.

Σύμφωνα με τον 50χρονο που έμενε στη Νεμέα, η ιδέα για τη ληστεία ανήκε στον 54χρονο που ζει στη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε ακούσει ότι η συμβολαιογράφος είχε πολλά χρήματα και του είχε αναφέρει την πρόταση για ληστεία, αρκετούς μήνες νωρίτερα.
Οι δυο τους παρακολούθησαν το χώρο μία ημέρα πριν το έγκλημα, ενώ είχαν παρακολουθήσει και τη συμβολαιογράφο για την οποία ο 54χρονος του είπε ότι φεύγει από το γραφείο της κάθε βράδυ περίπου στις 8.
Το πρωί της αιματηρής, δολοφονίας, ο 50χρονος περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι είδε τον 54χρονο, με τον οποίο συνεργαζόταν σε βίλες που εκείνος νοίκιαζε, να παίρνει μαζί του ένα μαχαίρι από μια κουζίνα επιμένοντας ότι «δεν θα πάθει κανείς τίποτα».
Ο 50χρονος εξήγησε ότι φορούσαν γάντια για να μην αφήσουν αποτυπώματα και μάσκες για να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με τον 19χρονο γιο του 54χρονου να τους μεταφέρει με το αυτοκίνητο.
Όταν είδαν την 69χρονη να φτάνει στο σπίτι της οι δύο άνδρες της επιτέθηκαν με εκείνη να βάζει τις φωνές, σύμφωνα με όσα είπε ο 50χρονος στην κατάθεσή του. Τότε φέρεται να είπε στον 54χρονο να τα παρατήσουν και να φύγουν «όμως αυτός δεν ήθελε».
Τότε ο 54χρονος, μαχαίρωσε τη συμβολαιογράφο:
“Τότε είδα εκείνον και τη γυναίκα πεσμένους στο πάτωμα. Όπως τους είδα κάτω, είδα ότι έτρεχαν αίματα στο πάτωμα”, είπε ο συνεργός του δράστη.
Μετά το έγκλημα οι δύο άνδρες περπάτησαν για αρκετή ώρα, πέταξαν το μαχαίρι και έφυγαν με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος γιος του συνεργού του.
Τελικά συνεργός του δολοφόνου Αλβανού, είπε ότι πήρε μέρος στη ληστεία γιατί χρωστούσε στην εφορία.