Εκατομμύρια κάτοικοι των βόρειων Ηνωμένων Πολιτειών προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν ένα πρωτοφανές κύμα ψύχους, με θερμοκρασίες ακόμη πιο ψυχρές σήμερα, έως -50 βαθμούς Κελσίου, εξαιτίας του οποίου έκλεισαν τα σχολεία, ανεστάλη η διανομή της αλληλογραφίας, ενώ η εναέρια κυκλοφορία διεξάγεται με προβλήματα.
Οι κάτοικοι των μεσοδυτικών πολιτειών θα ξυπνήσουν με -21 βαθμούς, ένα ψύχος που θα γίνει αισθητό στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, στην ανατολική χώρα, με -45 βαθμούς στο Σικάγο ή ακόμη και -50 βαθμούς στο Γκραντ Φορκς στη Βόρεια Ντακότα, κοντά στα σύνορα με τον Καναδά, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολογικού δικτύου Weather Channel.
Δεδομένης της επιδείνωσης του καιρού, τα αμερικανικά ταχυδρομεία, US Postal Service, ανακοίνωσαν την αναστολή της διανομής της αλληλογραφίας σε έξι πολιτείες της περιοχής, μετέδωσε το δίκτυο CNN. Πρόκειται για τις πολιτείες Ιλινόι, Αϊόβα, Μινεσότα, Βόρεια Ντακότα, Νότια Ντακότα και Ουισκόνσιν. «Να περιμένετε θερμοκρασίες ψύχους και ιδιαίτερα τσουχτερό κρύο» προειδοποίησε η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.
Η πόλη Ντε Μόιν στην Αϊόβα, το Σικάγο και το Μιλγουόκι θα δουν τον υδράργυρο να πέφτει στους -29 βαθμούς Κελσίου.
Για το Σικάγο θα είναι η πρώτη φορά μετά τον Ιανουάριο του 1994 που καταγράφονται τόσο χαμηλές θερμοκρασίες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.