Με πιστώσεις από τη ΣΑΤΑ toy 2020, υψους 25 χιλ. ευρω – Ομόφωνη απόφαση για τις παρεμβάσεις σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής
Το χρηματικό ποσό που θα διαθέσει ο Δήμος αλλά και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο δρόμο δίπλα από το νέο Δημοτικό Θέατρο συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σε μία από τις πρόσφατες συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής.
Το ποσό που θα διατεθεί είναι 25 χιλιάδες ευρώ και προέρχεται από πιστώσεις της φετινής ΣΑΤΑ.
Ο δρόμος στον οποίο θα γίνουν τα έργα είναι από την είσοδο στο πλάι, δηλαδή στην οδό Φιλιώτη η οποία έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι επικίνδυνη για τη διέλευση οχημάτων. Εργασίες πρέπει να γίνουν και στους άλλους χώρους που περιβάλλουν το κτίριο του Θεάτρου και επιπλέον να διαμορφωθεί το τμήμα στο οποίο θα γίνει φύτευση δέντρων και λουλουδιών.
Το εν λόγω έργο είχε τίτλο «Έγκριση μελέτης και τρόπος εκτέλεσης του έργου Αποκατάσταση οδών Δ.Ε. Ζακυνθίων» και οι εργασίες που θα γίνουν σε αυτή τη φάση θα είναι σύμφωνες με τα εγκεκριμένα σχέδια της Ε.Π.Α.Ε.
Οι εργασίες που αποφασίστηκαν είναι οι εξής:
-Αποξήλωση του υπάρχοντος φθαρμένου ασφαλτοτάπητα.
-Τοποθέτηση προκατασκευασμένων κρασπέδων στο τμήματα που απαιτούνται.
-Τοποθέτηση των απαιτούμενων φιλέτων μαρμάρου.
-Διαμόρφωση της επιφάνειας προς πλακόστρωση.
-Τοποθέτηση σωλήνων προστασίας υπογείων καλωδίων για την μελλοντική τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων.
-Σκυροδέτηση της επιφάνειας προς πλακόστρωση με σκυρόδεμα, ελαφρώς οπλισμένο με δομικό πλέγμα.
-Επίστρωση του δρόμου με τεχνητούς κυβόλιθους εκ σκυροδέματος.
-Πλακόστρωση του τμήματος πεζοδρομίου προς την παραλιακή λεωφόρο Κ. Λομβάρδου με τσιμεντόπλακες. [2]
-Πλακόστρωση του τμήματος πεζοδρομίου προς την οδό Φιλιτά με τσιμεντόπλακες.
-Τακτοποίηση των υπαρχόντων φρεατίων απορροής ομβρίων και λοιπών φρεατίων με σιδηρές εσχάρες, καλύμματα κλπ.
Η δαπάνη είναι 19.998,65 Ευρώ χωρίς ΦΠΑ,με ΦΠΑ 24.798,33 και η απόφαση της Οικ. Επιτροπής ελήφθη ομόφωνα.
Εκτός από τον εξωτερικό χώρο για να λειτουργήσει το Θέατρο χρειάζεται αρκετή δουλειά ακόμα καθώς πρέπει να συνταχθεί οργανισμός και να εκπαιδευτεί προσωπικό του Δήμου για να θέσει σε λειτουργία τα μηχανήματα.
Της Αγγελικής Ξενόφου