Σε θρίλερ για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η πολυσυζητημένη υπόθεση της πώλησης των 15 χιλ. στρεμ. από τον Γεώργιο Χάρο, τελευταίο κληρονόμο της οικογένειας Φλαμπουριάρη, σε εταιρεία συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, Χαμίρ Αλ Θάνι με έδρα το Λίβανο, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την περασμένη Παρασκευή, δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα ακριβή σχέδια του οικοπέδου.
Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε από την περασμένη Τρίτη αποκλειστικά από τον ΕΡΜΗ και γνωρίζει πρωτοφανή δημοσιότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αιφνιδιάσει τις αρχές και τους τοπικούς παράγοντες οι οποίες αντιλαμβάνονται ότι όσοι τίτλοι κι αν υπάρχουν, όταν αυτές δεν συνοδεύονται από απόλυτα ευκρινή τοπογραφικά σχέδια είναι ικανοί να προκαλέσουν σοβαρές αμφισβητήσεις και αντιπαραθέσεις.
Στο επίκεντρο του διεθνούς πλέον προβληματισμού είναι εάν στην επίμαχη έκταση περιλαμβάνεται ή όχι ο όρμος του ναυαγίου ή τμήμα αυτού. Και το ερώτημα που απασχολεί πλέον πολλούς συμπατριώτες μας είναι εάν μια τέτοια “επένδυση” και μάλιστα από έναν τόσο προβεβλημένο οικονομικό παράγοντα, ενδέχεται να υπαχθεί στο ευνοϊκό καθεστώς ρυθμίσεων που θα επιτρέπει στον όποιο ιδιώτη επενδυτή να νέμεται κατ’ αποκλειστικότητα τις ακτές και τις γύρω θαλάσσιες περιοχές.
Μια τέτοια εξέλιξη η οποία αποτελεί πλέον ένα από τα προνομιακά οφέλη των νέων επενδυτών σημαίνει πως ολόκληρες ακτές ή θαλασσιες περιοχές, όπως το ναυάγιο, θα αποκλείονται για το κοινό.
Σύμφνα με πληροφορίες του -Ε- στην επίμαχη έκταση που αρχίζει από τη βόρεια πλευρά του όρμου στο Πόρτο Βρώμη και καταλήγει στις παράκτιες περιοχές της πρώην κοινότητας Βολιμών περιλαμβάνεται η νότια πλευρά του όρμου.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε μία επιστολή των εκπροσώπων του ιδιοκτήτη Γέωργιου Χάρου προς τον Μητροπολίτη Ζακύνθου σε απάντηση των δηλώσεων του στον -Ε- και στα αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης και μια νέα δήλωση του Μητροπολίτη για το θέμα αυτό.
Παράλληλα από διάφορους κύκλους θέτονται ερωτήματα για το κάτα πόσο έχουν τηρηθεί τα όσα ορίζει η νομοθεσία για τις δασικές εκτάσεις και τις προϋποθέσεις που αυτές μεταβιβάζονται, όταν μάλιστα έχουν κατ’ επανάληψη κηρυχθεί αναδασωτέες μετά από αλλεπάληλες πυρκαγιές.