Τις εκτιμήσεις του για την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας και η ενωμένη Ευρώπη κατέθεσε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Αρμένης ο οποίος ευχήθηκε να υπάρξει ελπίδα και εκτίμησε ότι για την κατάσταση που οδηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ευθύνες η αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας.
«Η ευχή μου είναι να δούμε φως στο βάθος του τούνελ γιατί νομίζω ότι αυτό μας λείπει σήμερα. Είναι κοινή διαπίστωση ότι εκείνο που έχει ανάγκη ο πολίτης είναι να υπάρξει ελπίδα, ότι δηλαδή μέσα από τις περικοπές θα βρούμε τη λύση των προβλημάτων. Θα ήταν ψεύτης όποιος έλεγε ότι περίμενε την κρίση και μάλιστα σε τέτοια έκταση, ενώ η οικονομική επιστήμη αποδεικνύεται ότι είναι καλή για να μας αναλύσει τι έγινε και όχι για να προβλέψει.
Το σημαντικό είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία δεν δοκιμάζεται η εθνική μας οικονομία αλλά πρόκειται για μια καινούργια δοκιμασία της ανθρωπότητας. Αποδεικνύεται ολοένα και περισσότερο ότι απαιτείται διακυβέρνηση της παγκοσμιοποίησης, δηλαδή δημοκρατία στην παγκοσμιοποίηση. Έχουμε ελεύθερη μετακίνηση στη μεταφορά των πληροφοριών και των αγαθών αλλά απαιτείται να υπάρξει και δημοκρατία. Για παράδειγμα το αίτημα της Γένοβας που έμπαινε τότε από τους ακτιβιστές με την επιβολή φόρου στη μετακίνηση των κεφαλαίων. Αυτό τώρα μπαίνει από τις κυβερνήσεις. Η παγκοσμιοποίηση του κεφαλαίου χωρίς ρύθμιση στη δημοκρατία έχει αυτά τα αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Αρμένης.Αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της ενωμένης Ευρώπης η οποία βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι ο κ. Αρμένης έδωσε την δική του εξήγηση και είπε: «Η Ευρώπη βρίσκεται στο δίλημμα: ή θα επιλέξει το συντηρητικό δρόμο που χαράσσει η Γερμανία και η Γαλλία ή θα επιλέξει ένα πιο στηρίξει την Ευρώπη. Αυτό που συνέβη στην Ευρώπη σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας έχει και μια προϊστορία που είναι η αποτυχία της σοσιαλδημοκρατίας η οποία ταυτίστηκε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται μέχρι σήμερα. Άρα απαιτείται να υπάρξει φως στον προοδευτικό χώρο και μια πρόταση δημοκρατικό και διεθνιστικό που με ενιαία πολιτική διακυβέρνηση θα που να έχει στον πυρήνα της την αριστερή σοσιαλδημοκρατία και να έχουμε πλειοψηφία σε αυτή την κατεύθυνση πανευρωπαϊκά. Η ελπίδα είναι ότι διαμορφώνονται τέτοιες προοπτικές και στην Ιταλία και στη Γαλλία. Στην Ελλάδα δεν μπορούμε να κάνουμε προσέγγιση με πολιτικούς όρους γιατί αυτά που ζήσαμε κι αυτά που βιώνουμε μάλλον είναι παραπολιτικά…».Τέλος για το αύριο της χώρας μας ο κ. Αρμένης με αισιόδοξο τρόπο έδωσε την δική του νότα και είπε: «Η κατάσταση που επικρατεί δεν είναι μόνιμη. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι έχουμε δυνατότητες για αναπτυξιακές πολιτικές που θα δώσουν ανάσα στην οικονομία. Αυτά θα πρέπει να γίνουν με συντεταγμένο και συντονισμένο τρόπο. Η ευθύνη του λαού είναι να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση».