Από την Ελληνική Αστυνομία ανακοινώθηκαν τα εξής:
Τρεις συλλήψεις πραγματοποίησαν, το τελευταίο 24ωρο, αστυνομικοί σε Ζάκυνθο και Κέρκυρα κατά τη διάρκεια ελέγχων για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την εφαρμογή της νομοθεσίας που αφορά τη λειτουργία των καταστημάτων.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν υπεύθυνος και ιδιοκτήτης καταστημάτων στο Λαγανά και στην πόλη Ζακύνθου, καθώς και ένας ακόμη ιδιοκτήτης στην περιοχή του Ύψου Κέρκυρας, για λειτουργία μουσικής που υπερέβαινε το επιτρεπτό όριο θορύβου.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπον αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Συλλήψεις για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, σε ένα 24ωρο
Τέσσερις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν, το τελευταίο 24ωρο, κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων από Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ζακύνθου και Κέρκυρας για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Λαγανά και Αργάσι, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων εντόπισαν τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 16, 18 και 20 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατά περίπτωση και κατασχέθηκαν, μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και «ροζ» κοκαΐνης.
Σύλληψη αλλοδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων στο Λαγανά Ζακύνθου
Συνελήφθη πρωινές ώρες χθες 30 Ιουλίου 2025, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), κατά τη διάρκεια στοχευμένων ελέγχων, στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, 25χρονος αλλοδαπός, καθώς διαπιστώθηκε να κατέχει ένα μαχαίρι, το οποίο και κατασχέθηκε.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.