Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης από υπάλληλο της Περιφέρειας Ιονίων νήσων και το θέμα ήλθε στην επιφάνεια και από τα κεντρικά μέσα ενημέρωσης της πρωτεύουσας.
Το σχετικό πόρισμα έχει ήδη σταλεί στον Εισαγγελέα και την ειδική υπηρεσία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Περιφερειακό συμβούλιο και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Σ. Κουλούρης, οι μεταφορές αυτές γίνονταν μεθοδικά και φαίνεται να είχαν στόχο την απόκρυψη της τελικής κατάληξης των χρημάτων. Παρότι οι λογαριασμοί εμφανίζονται να ανήκουν σε υπαλλήλους της Περιφέρειας, οι ίδιοι, όπως όλα δείχνουν, δεν είχαν καμία εμπλοκή ή γνώση.
Οι έλεγχοι που βρίσκονται σε εξέλιξη, με την υποστήριξη εισαγγελικών εντολών, θα αποκαλύψουν αν υπάρχουν περαιτέρω εμπλεκόμενοι ή αν επρόκειτο για έναν σύνθετο μηχανισμό που λειτούργησε αποκλειστικά από τον υπάλληλο του Ταμείου.
Ο υπάλληλος χρησιμοποίησε μεθοδικά τα ταμεία της Περιφέρειας για να μεταφέρει δημόσιο χρήμα σε προσωπικούς λογαριασμούς, υπεξαιρώντας περίπου 400 χιλιάδες ευρώ.