Ερωτηματικά και προβληματισμό έχει προκαλέσει στους κόλπους των ξενοδόχων της Ζακύνθου η καταγγελία του κ. Αντώνη Νικολουδάκη, αντιπροέδρου της Επιτροπής τουρισμού του Δήμου, αναφορικά με τη μίσθωση και λειτουργία στο νησί μας ειδικού ξενοδοχείου – καραντίνα για κρούσματα κορονοϊού στην διάρκεια του καλοκαιριού.
Τόσο με δημόσια ανάρτηση του στην προσωπική του ιστοσελίδα, όσο και με δηλώσεις που παραχώρησε στον –Ε-, αναφέρθηκε σε φημολογίες που θέλουν να έχει ήδη επιλεγεί επιχείρηση του νησιού, με διαδικασίες τις οποίες όμως αγνοεί το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού.
Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε το Σάββατο 6 Ιουνίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΕΡΜΗ, η κα Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος Ξενοδόχων του Λαγανά η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο να μισθωθεί ξενοδοχείο της ιδιοκτησίας της, αφού μεταξύ των άλλων κάτι τέτοιο δεν το επιθυμεί η ίδια.
Ωστόσο μιλώντας στην ίδια εκπομπή του ΕΡΜΗ, ο ξενοδόχος Βασίλης Τσουρουνάκης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ποια θα είναι τα κριτήρια επιλογής των ξενοδοχείων αλλά δεν απέκλεισε την πιθανότητα να ανταποκριθεί σε τυχόν πρόσκληση ενδιαφέροντος, αφού όμως πρώτα ενημερωθεί για τι λεπτομέρειες του θέματος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από το υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την μίσθωση ξενοδοχειακού καταλύματος που, με συγκεκριμένους όρους και προδιαγραφές, θα βρίσκεται σε ετοιμότητα στην διάρκεια της τουριστικής περιόδου.