Τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολικό συγκρότημα του Αγγερικού, για ακόμη μια σχολική χρονιά, προβλήματα που υπάρχουν στο συγκεκριμένο κτήριο δυστυχώς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας, συζητήθηκαν αναλυτικά στην συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νικήτας Σπίνος, με το Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου Δ. Πόθο και τον Διευθυντή του ΕΠΑΛ Δ. Αβούρη το μεσημέρι της Παρασκευής.
Οι εκπρόσωποι του σχολείου ζήτησαν από τη δημοτική αρχή να υπάρξει άμεσα πρόνοια για το συγκεκριμένο κτήριο που είναι το μοναδικό που φιλοξενεί την τεχνική εκπαίδευση στη Ζάκυνθο και δυστυχώς έχει για πολλά χρόνια εγκαταλειφθεί. Μάλιστα έγινε γνωστή η προσπάθεια ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ μια που υπάρχουν δεκάδες ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ακολουθήσουν την τεχνική εκπαίδευση αλλά εργάζονται τα πρωινά.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν αυτό της στατικής επάρκειας του κτηρίου, με το Δήμαρχο να σημειώνει πως υπάρχει πρόταση του Δήμου για τον αντισεισμικό έλεγχο των σχολικών κτηρίων και αναμένεται να εγκριθεί από το πρόγραμμα Τρίτσης για χρηματοδότηση. Εφόσον δεν υπάρχει κάποια άμεση πρόοδος, θα αναλάβει τον έλεγχο του σχολείου μηχανικός. Ακόμη, συζητήθηκε αρκετά το ζήτημα του Γυμναστηρίου αλλά και των τουαλετών που πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν λαμβάνοντας υπόψη και τις παρατηρήσεις που έγιναν από το κλιμάκιο του ΟΣΚ όταν πραγματοποίησε αυτοψία στο σχολείο τον Οκτώβρη του 2018. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Διευθυντής του σχολείου, μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει οριστικές λύσεις τα προβλήματα που υπέδειξαν οι μηχανικοί του ΟΣΚ.
Γεγονός είναι πως δεν είναι η πρώτη φορά που η παρούσα δημοτική αρχή ενημερώνεται για τα προβλήματα του συγκεκριμένου σχολείου για την φροντίδα του οποίου έχουν δοθεί χιλιάδες υποσχέσεις κατά το παρελθόν. Ωστόσο ο Δήμαρχος το πρωί της Παρασκευής δεσμεύτηκε για άμεσες παρεμβάσεις όπου υπάρχει δυνατότητα, όπως για παράδειγμα με την ασφαλτόστρωση χώρων στο προαύλιο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα..
Να σημειωθεί ακόμη πως σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Νικήτα Σπίνο υπάρχει ένα ποσό της τάξης των 140.000 ευρώ στο ταμείο του Δήμου, το οποίο όπως ανέφερε πως θα διατεθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες του συγκεκριμένου σχολείου και αυτό που μένει να δούμε είναι οι δεσμεύσεις που δόθηκαν στην συνάντηση της Παρασκευής, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, θα υλοποιηθούν. Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πάντως ζήτησε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Το έγγραφο που παρέδωσε ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ στο Δήμαρχο και σταχυολογεί τις ανάγκες του σχολείου αναφέρει:
«Σας γνωρίζουμε ότι στο κτηριακό συγκρότημα του Αγίου Κηρύκου από τις κατασκευαστικές αστοχίες που μνημονεύονται στο έγγραφο αυτοψίας του κλιμακίου με ημερομηνία 28 Οκτωβρίου 2018, από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε η μόνη παρέμβαση που έχει γίνει από όσες είχαν προταθεί μετά την αυτοψία είναι η μόνωση της ταράτσας των τουαλετών και του υπόστεγου έμπροσθεν του γυμναστηρίου. Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να αρθούν οι υπόλοιπες κατασκευαστικές αστοχίες που μνημονεύονται στο έγγραφο και συγκεκριμένα:
- Επισκευή ενίσχυση του Γυμναστηρίου, των τουαλετών, του υπόστεγου έμπροσθεν του Γυμναστηρίου με τις εργασίες που υποδεικνύονται ( Γενική Επισκευή, ενανθράκωση επιχιρισμάτων, χρωματισμοί)
- Ελαιοχρωματισμοί όπου απαιτείται
Επίσης σας υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά τα τρέχοντα και σοβαρά κτηριακά προβλήματα του συγκροτήματος που χρήζουν της δικής σας προσοχής για την αποκατάσταση τους:
1.Συντήρηση του κτηρίου του Γυμναστηρίου
2.Συντήρηση τουαλετών συγκροτήματος
3.συντήρηση του στεγάστρου έμπροσθεν Γυμναστηρίου και τουαλετών
4.ασφαλτόστρωση των προαυλίων με προτεραιότητα το χώρο όπου πραγματοποιείται το μάθημα της φυσικής αγωγής
5.Στέγαστρο κοντά στην είσοδο του σχολείου
6.Εξεύρεση χώρου στάθμευσης πέριξ του συγκροτήματος
7. μυοκτονία σε όλους τους χώρους του συγκροτήματος
8. δημιουργία στεγασμένης στάσης έναντι του συγκροτήματος
9. επιδιόρθωση των δαπέδων στις αίθουσες και τα εργαστήρια όπου απαιτείται
10.Επισκευή και αντικατάσταση των κλιματιστικών που δεν λειτουργούν για τη θέρμανση των αιθουσών που δε διαθέτουν σύστημα κεντρικής θέρμανσης
11. Οριοθέτηση και καθαρισμός του οικοπέδου του συγκροτήματος από την βορεινή πλευρά
12. Ανέγερση του κτηρίου Κ8 στη θέση που κατεδαφίστηκε για τη δημιουργία 8 αιθουσών διδασκαλίας του ΕΠΑΛ, γραφεία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο και κλιμακοστάσιο
13 Δημιουργία συστήματος αποστράγγισης όμβριων υδάτων
14. Φύλαξη του συγκροτήματος τις ώρες που είναι κλειστό»
ermisnewsroom