Σχεδόν έναν χρόνο μετά την εξαγγελία και την έναρξη των διαδικασιών για την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα, το έργο παραμένει σε καθεστώς πλήρους στασιμότητας, προκαλώντας εύλογη ανησυχία και αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία.
Ένα έργο απαραίτητο για την καθημερινότητα, την δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων δεν έχει προχωρήσει, χωρίς σαφείς εξηγήσεις και χωρίς συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης.
Το ζήτημα επανέφερε στο προσκήνιο ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δ. Κλάδης, ο οποίος με ερώτησή του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή για τους λόγους της καθυστέρησης και τις προθέσεις της σχετικά με την εξέλιξη του έργου. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία και ιδιαίτερα την κοινότητα της Αγίας Μαρίνας, η οποία εδώ και μήνες αναμένει πράξεις αντί για υποσχέσεις.
Η στασιμότητα
Ο κ. Διονύσης Κλάδης, Δημοτικός Σύμβουλος, έθεσε ερώτηση προς την Δημοτική Αρχή σχετικά με την στασιμότητα του έργου στην Αγία Μαρίνα:

«Πρέπει να πάει στην Αγία Μαρίνα οποίος δεν έχει πάει έως σήμερα, ώστε να δει τι κατάσταση επικρατεί στην περιοχή. Στην αρχή ξεκίνησαν κάποιες εργασίες, μετά σταμάτησαν, μετά ξαναξεκίνησαν και εδώ και ένα χρόνο έχουν σταματήσει εντελώς. Πιο συγκεκριμένα, από την Αγία Μαρίνα έως και το Τυροκομείο στον Άγιο Λέοντα είναι ανοιγμένα τα χαντάκια. Σε κάποια σημεία είχαν τοποθετηθεί οι σωλήνες και λόγω των νερών της βροχής έχουν βγει έξω από τα χαντάκια.
Επίσης σε τρία σημεία υπάρχουν σωροί από σωλήνες. Βλέπουμε ότι υπάρχει αδιαφορία τόσο ως προς το δημόσιο χρήμα όσο και ως προς τον σεβασμό κάποιων απαραίτητων έργων.
Εμείς το είχαμε ξαναθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό το θέμα. Ο κ. Κ. Κόκκορης, Αντιδήμαρχος των τεχνικών έργων, μας είχε πει ότι θα μας απαντήσει εγγράφως. Μέχρι και σήμερα δεν μας απάντησε ποτέ.
Εγώ θεωρώ ότι κάτι συμβαίνει με το συγκεκριμένο έργο. Αν κάποιος πάει και δει το τι συμβαίνει στην Αγία Μαρίνα, τότε θα ντραπεί όπου υπηρετούμε τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί! Ουσιαστικά, αυτό το έργο είναι ολοκληρωμένο, το μόνο που εκκρεμεί είναι το ‘’σκέπασμα’’ των σωλήνων. Είναι θαύμα όπου μέχρι στιγμής δεν έχει σκοτωθεί κάποιος άνθρωπος…».
Η λήξη του έργου
Ο κ. Κώστας Κόκκορης, Αντιδήμαρχος των τεχνικών έργων του Δήμου, απάντησε στον Δημοτικό Συμβούλιο για την στασιμότητα του έργου στην Αγία Μαρίνα:

«Έχω ενημερωθεί ότι το έργο στην Αγία Μαρίνα έχει λήξει από τον Μάιο. Μετέπειτα έγιναν κάποιες διαδικασίες για την ένταξη του πάλι. Στα μέσα του Νοεμβρίου σταμάτησαν οι διαδικασίες. Τότε ήμασταν στη φάση για να έρθει ο εργολάβος στην Ζάκυνθο. Δυστυχώς, ο κ. Αλαβέρας, εργολάβος του έργου, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο από την επάρατη νόσο. Τα χρήματα υπάρχουν για την ολοκλήρωση του έργου.
Το έργο έληξε λόγω της καθυστέρησης του εργολάβου. Το συγκεκριμένο έργο θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί τον Μάιο».
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ