Οι ιερές τελετές της Μ. Εβδομάδας ξεκινούν και η Μητρόπολη Ζακύνθου έδωσε αναλυτικά το πρόγραμμα για ενημέρωση των πιστών αλλά και των ταξιδιωτών που θα περάσουν στο νησί μας αυτές τις άγιες ημέρες.
Την Κυριακή των Βαϊων, στις 7.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τρίτη, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό η Ακολουθία του Νυμφίου.
Τη Μεγάλη Τετάρτη, ώρα 4 μ.μ., θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ευχελαίου στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ” και ώρα 6.30 μ.μ. θα τελεσθεί το Ιερό Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
Τη Μεγάλη Πέμπτη, ώρα 8 π.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου ο Εσπερινός και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου της Mεγάλης Παρασκευής (Άγια Πάθη).
Τη Μεγάλη Παρασκευή, ώρα 8 π.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και στη συνέχεια, ώρα 10.15 π.μ., η Ακολουθία του Εσπερινού (Αποκαθήλωση). Την ίδια ημέρα, ώρα 2 μ.μ., θα γίνει με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου του Μώλου (Πλατεία Σολωμού), η επίσημη Λιτάνευση του Εσταυρωμένου στην πόλη, κατά το ζακυνθινό Τυπικό. Την ίδια ημέρα, ώρα 7.30 μ.μ., θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος).
Το Μ. Σάββατο, ώρα 2 μετά τα μεσάνυχτα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου η Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου (Επιτάφιος Θρήνος), και στη συνέχεια στις 04.15 π.μ. θα γίνει η επίσημη Λιτάνευση του Επιταφίου στην πόλη. Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό θα ακολουθήσει ο Εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου, η πρώτη Ανάσταση (Γκλόρια) και η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.