Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Λαγανά μεταξύ των εκπροσώπων φορέων του τουρισμού, των τοπικών αρχών αλλά και του τοπικού συμβουλίου Παντοκράτορα. Κεντρικός άξονας της συζήτησης ήταν τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή και οι πιθανές λύσεις τους. Η κ. Ν. Καψάσκη, Πρόεδρος Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Λαγανά, παρευρέθηκε στη σύσκεψη και σε δηλώσεις της στον –Ε- εξέφρασε την δική της θέση πάνω στο ζήτημα.
Η κ. Καψάσκη τόνισε πως το θέμα του Λαγανά είναι περίπλοκο, ωστόσο παρατήρησε στη συνάντηση μια διάχυτη διάθεση να δοθούν λύσεις στα χρόνια προβλήματα της περιοχής. Η Πρόεδρος ζήτησε την άμεση βοήθεια της Κυβέρνησης, της Δημοτικής Αρχής και της Περιφέρειας για την επίλυση των προβλημάτων. Πρόκειται για μια πολύ καλή περίοδο για να προβούν εμπράκτως στις κατάλληλες ενέργειες.
Την αξιοποίηση της χελώνας και του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, προκειμένου να προσεγγιστούν νέες αγορές στον Λαγανά, επισήμανε η Πρόεδρος. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας κατάλληλων πεζοδρομίων που θα διευκολύνουν τις βόλτες των επισκεπτών με οικογένειες αλλά και ατόμων με αναπηρία.
Η κ. Καψάσκη μίλησε και για νέες μορφές τουρισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στην Ζάκυνθο, όπως ο ιαματικός τουρισμός λόγω των ζεστών θαλασσών αλλά και ο περιπατητικός, αν εκμεταλλευτούμε την ακτογραμμή στο Καλαμάκι που υπάρχουν αμμόλοφοι.
Όσον αφορά τα έργα που πρέπει να γίνουν στην περιοχή, η Πρόεδρος δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στον δρόμο και στην παραλία του Λαγανά, να αντικατασταθούν οι αντιαισθητικές πινακίδες και να υπάρχει ένας ενιαίος χρωματισμός.
Ολοκληρώνοντας, η κ. Καψάσκη είπε ότι πρέπει να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις για την περιοχή του Λαγανά. Στο επόμενο συμβούλιο θα πρέπει να έχουν επιλυθεί κάποια από τα προβλήματα της περιοχής, προκειμένου να μπορέσουν να συζητήσουν και να βρουν λύσεις και για τα επόμενα που θα προκύψουν.