Για την υποψηφιότητά του στις εκλογές με τη ΝΔ μίλησε στην εφημερίδα ΕΡΜΗΣ ο υποψήφιος Βουλευτής Νίκος Πέττας ο οποίος είπε ότι είναι υπέρμαχος του φιλελευθερισμού και ζήτησε αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του τόπου μας.
«Γεννήθηκα σε ένα πολιτικό περιβάλλον αλλά συνειδητοποίησα μεταγενέστερα τη θέση μου στον πολιτικό άξονα, όταν ήμουν φοιτητής και ακολούθως πτυχιούχος πολιτικών επιστημών και έχω πεισθεί πως ο φιλελευθερισμός είναι ένα αξιακό σύστημα που θέλω να υπηρετήσω» είπε αρχικά ο κ. Πέττας και για την υποψηφιότητά του δήλωσε: «Δέχτηκα την πρόσκληση της παράταξης και με μεγάλη ευχαρίστηση αποδέχτηκα τη συμμετοχή μου στις εκλογές. Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε μία εκλογική διαδικασία τέτοιας κλίμακας».
Για την εικόνα του νησιού μας ο κ. Πέττας είπε πως «μιλάμε για ένα τόπο ευλογημένο από το θεό και τη φύση, η Ζάκυνθος είναι ενταγμένη στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη αλλά υποφέρει από δεκάδες προβλήματα που είναι εξαιρετικά σοβαρά και επίσης είναι γραμμάτια του παρελθόντος. Η γενιά των πατεράδων μας απέτυχε να τα διαχειρισθεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου απέτυχαν και μας κληροδότησαν δεκάδες στοιβαγμένα, πακτωμένα προβλήματα που έχουν γίνει νάρκες στα θεμέλια του νησιού.
Δεν στέκομαι μόνο στα αμιγώς δημοτικά ζητήματα, όπως ύδρευση-αποχέτευση-καθαριότητα, που είναι άλυτα και τα τρία, αλλά στέκομαι και στα λίγο πιο μεγάλα που χρήζουν κυβερνητικής ή και νομοθετικής αντιμετώπισης. Τέτοια είναι το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο, η γραμμή αιγιαλού, η εκτός δόμησης οικοδομησιμότητα, οι δρόμοι, οι Εργατικές κατοικίες κλπ. Εγώ γύρω μου μόνο προβλήματα βλέπω και δεν είναι κανένα από αυτά λυμένο!»
Περιγράφοντας τον τρόπο που ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να ακολουθήσει για τα θέματα του νομού μας ο κ. Πέττας είπε: «Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα επιβάλλεται αποτελεσματικότητα και όχι συνεργασία. Βάζουμε κάτω το φάκελο και τρέχουμε την υπόθεση. Όλα τα προβλήματα είναι ένας διοικητικός φάκελος όπως μία δικογραφία. Έτσι αντιμετωπίζεται η δημόσια διοίκηση και τα προβλήματα».
Για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό του κράτους ο κ. Πέττας είπε ότι «μέσα στην εποχή της πανδημίας άρχισε να επιταχύνει την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και την αποϋλοποίηση της σχέσης πολίτη-κράτους, κάτι που βοήθησε στη διαφάνεια».
Για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο ο κ. Πέττας είπε ότι υπάρχουν δεσμευμένες περιουσίες κατοίκων που είναι στον πάγο και ένα Προεδρικό Διάταγμα του 1999 που είναι παράλογο σε κάποιες εκδοχές του, ενώ χαρακτήρισε εθνική ντροπή την καθυστέρηση στην υλοποίηση των αντισταθμιστικών οφειλών.
Στην υπόθεση του Ναυαγίου ο κ. Πέττας είπε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η πρώτη κυβέρνηση που απέκτησε έγνοια είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. «Ποτέ ξανά στο παρελθόν δεν ασχολήθηκε κάποιος ούτε για μία ώρα με το Ναυάγιο, ούτε με τη διαχείρισή του ούτε με τις προοπτικές ή την διάσωσή του. Είχαμε δύο υπουργούς, που ο ένας αποπειράθηκε και ο άλλος υλοποίησε και προχώρησε ένα σχέδιο. Αυτό πρέπει να πιστωθεί στην κυβέρνηση και πέρυσι πήγε μία εταιρεία με φύλακες για πρώτη φορά, όσο υποτυπώδης κι αν ήταν ή ελλιπής. Εγώ υπερασπίζομαι ένα Ναυάγιο ανοιχτό και προστατευμένο με πολλούς όρους περιορισμού αλλά σε κάθε περίπτωση επισκέψιμο» ανέφερε ο κ. Νίκος Πέττας.