Μία πολύ θετική εξέλιξη για τους σταφιδοπαραγωγούς σημειώθηκε προχθές 30-3, μετά από συνάντηση που είχε στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιριγώτης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη.
Στο περιθώριο των εργασιών που έγιναν για τη συνδιάσκεψη της Πολωνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Τσιριγώτης ενημέρωσε τον υφυπουργό για τη δεινή θέση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες σταφιδοπαραγωγοί που δεν μπορούν να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση επειδή η παραγωγή του 2024 ήταν μειωμένη λόγω καύσωνα, ασθενειών και άλλων προβλημάτων. Συγκεκριμένα ζητήθηκε να μειωθεί η ποσότητα που πρέπει να παραδοθεί ανά στρέμμα για να δοθεί η επιδότηση και από 150 κιλά να παραδοθούν 105.
Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αντιμετώπισε αμέσως και θετικά το ζήτημα κα μάλιστα υποσχέθηκε πως αύριο θα υπάρξει σχετική υπογραφή απόφασης.
Αν και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τα δύο τελευταία χρόνια έχει δώσει υποσχέσεις, δεν τήρησε το λόγο του και άφησε τους σταφιδοπαραγωγούς χωρίς στρεμματική ενίσχυση. Ελπίδα όλων είναι αυτή τη φορά να τηρηθούν οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις που αναλήφθηκαν.
Ο Αντιπεριφερειάχης για τα αγροτικά Κώστας Τσιριγώτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις και θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση των αγροτών.
