Έστω και με αρκετή καθυστέρηση ο Δήμος Ζακύνθου προχωρεί στην πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα για την περίοδο των εορτών και μόλις χθες ο Δήμαρχος Νικήτας Αρετάκης υπέγραψε την σχετική απόφαση που κοινοποιείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου, την Περιφερειακή Ενότητα και τον Εμπορικό Σύλλογο.
Όπως αναφέρει η απόφαση «Σύμφωνα με την υπ΄αριθμ 241/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζακύνθου προβλέπεται πως οι οδοί Αλεξάνδρου Ρώμα και 21η Μαΐου, οι οποίες βρίσκονται εντός του Σχεδίου Πόλεως Ζακύνθου να πεζοδρομηθούν βάσει της εγκριθείσης Πολεοδομικής Μελέτης.
Πέραν τούτου, λαμβανομένης υπόψιν της επιτακτικής ανάγκης περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού και των οδών αυτών, αποφασίσαμε το κλείσιμο των ανωτέρω οδών όπως γίνεται και τα προηγούμενα έτη από 9-12-2021 μέχρι και 9-01-2022.
Ώρες τροφοδοσίας των καταστημάτων και επιχειρήσεων ορίζονται καθημερινά από
1.07.00 π.μ ως 10.00 π.μ
2:3.00μμ έως 5.00 μ.μ.
Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σχολιαστεί το γεγονός ότι ακόμη μια χρονιά μας αποχαιρετά με το θέμα της Αλεξάνδρου Ρώμα να παραμένει σε εκκρεμότητα και την πεζοδρόμηση να αποφασίζεται στη βάση επιχειρημάτων όπως η αντιμετώπιση της πανδημίας.
Μ.Π.