Την ανάγκη να γίνουν εδώ και τώρα καθαρισμοί στα ρέματα , τα σωληνωτά και τα χαντάκια επισημαίνει ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγερικού Σπύρος Φαραός, ο οποίος υπενθύμισε ότι στο παρελθόν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές και οι τοπικές αρχές δεν πρέπει να αδιαφορούν.
«Η πολιτεία, ο Δήμος και η Περιφέρεια πρέπει να φροντίσουν – πριν συμβεί το κακό – να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες για να μην προκύπτουν ζημιές από τις ακραίες καιρικές συνθήκες.
Υπάρχει αδράνεια και δεν γίνεται συνεννόηση με τις τοπικές κοινότητες γι’ αυτά που χρειάζονται. Δεν περιμένουμε να έλθει η κακοκαιρία για να ελεγχθούν οι χώροι» ανέφερε ο Πρόεδρος.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγγερικού Σπύρος Φαραός τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και αυτά αφορούν τις πλημμύρες.
«Δεν έχουν γίνει οι παρεμβάσεις που πρέπει από την πλευρά του Δήμου για να καθαριστούν τα ρέματα και οι τάφροι, για να ελεγχθούν τα γεφύρια και ότι άλλο χρειάζεται για να μην προκύψουν προβλήματα με τις δυνατές βροχοπτώσεις. Ακόμα κουβεντιάζουν στο Δήμο με κάποιους εργολάβους ιδιώτες την υπογραφή της σύμβασης και είμαστε στα μέσα του Οκτώβρη χωρίς να έχει καθαριστεί ούτε ένα χαντάκι!
Τα σωληνωτά έχουν βουλώσει από σκουπίδια και από κομμένα χόρτα και περιμένουμε κακοκαιρία. Δεν φρόντισαν να έχουν προσωπικό στην πεζή καθαριότητα και με ένα πρόγραμμα να βγαίνουν να κάνουν καθαρισμούς στα χωριά. Πέρα από το αισθητικό μέρος για μια τουριστική περιοχή, δεν είδαν το ουσιαστικό που είναι η προστασία του κόσμου. Αυτά έπρεπε να γίνουν από το καλοκαίρι, να είχαν υπογραφεί οι συμβάσεις με τους ιδιώτες, αν δεν είχε ο Δήμος τα δικά του μέσα και μηχανήματα για να γίνουν οι καθαρισμοί» συμπλήρωσε ο κ. Φαραός.
Καταθέτοντας τον προβληματισμό του ο κοινοτάρχης σημείωσε: «Στην κοινότητα Αγγερικού εδώ και 11 μήνες δεν έχει παρουσιαστεί το μηχάνημα! Πότε είναι χαλασμένο, πότε είναι στο Λίβα, πότε είναι σε άλλα χωριά..
Δεν γίνεται τα μηχανήματα να πηγαίνουν για εργασίες μετά την πλημμύρα και να ξεβουλώνουν τότε τα χαντάκια.
Εγώ έδωσα εδώ και μήνες μία λίστα με τους καθαρισμούς και δεν έχει γίνει τίποτα.
Εδώ στη Ζάκυνθο έχουμε θρηνήσει και θύματα και δεν πρέπει να το ξεχνάμε».