Ιδιαίτερα θετική είναι η ανταπόκριση των πολιτών στο νέο ΚΑΠΗ που δημιούργησε ο Δήμος, επιβεβαιώνοντας την ανάγκη ενίσχυσης των κοινωνικών δομών στο νησί. Παρότι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του αναμένεται στις αρχές Μαρτίου, η συμμετοχή των ηλικιωμένων είναι ήδη μεγάλη.
Η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών από τα πρώτα κιόλας βήματα της δομής δείχνει το πόσο σημαντική η δημιουργία κοινωνικών δομών για τους Ζακυνθινούς.
Συμμετοχή κ’ αιτήσεις
Ο κ. Κώστας Κόκκορης, υπεύθυνος του ΚΑΠΗ Ζακύνθου, δήλωσε στον –Ε- αναφορικά με την μεγάλη συμμετοχή στις αιτήσεις του νέου ΚΑΠΗ:

«Έχουν ξεκινήσει οι εγγραφές για την συμμετοχή των πολιτών στο ΚΑΠΗ. Μέχρι στιγμής, έχουν εγγραφτεί συνολικά 50 άτομα. Πρέπει να σημειωθεί, ότι συνεχίζονται οι εγγραφές. Δεν υπάρχει κάποιο χρονικό όριο για τις αιτήσεις. Επίσης οι πολίτες δεν χρειάζονται να έχουν ούτε προδιαγραφές ούτε κάτι άλλο, ώστε να πάνε στο χώρο του ΚΑΠΗ.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι είναι δωρεάν η συμμετοχή του κάθε πολίτη στο ΚΑΠΗ. Μετά τις αποκριές θα ξεκινήσει η λειτουργία του.
Αυτή την κοινωνική δομή θα την στελεχώσει το ήδη υπάρχον προσωπικό του Δήμου μας. Εμείς δεν θα πραγματοποιήσουμε κάποια πρόσληψη γι’αυτό τον χώρο.
Οι ωφελούμενοι θα μπορούν στο ΚΑΠΗ να κάνουν τα εξής:
- Θα πίνουν τον καφέ τους
- Θα βλέπουν τηλεόραση
- Θα κάνουν παρέα μεταξύ τους
Έτσι, με τον καιρό θα αρχίσουμε και εμείς να οργανώνουμε καλύτερα αυτό τον χώρο. Τώρα, θα κάνουμε μια πρώτη αρχή και στην συνέχεια θα δούμε το πώς θα πάει όλο αυτό. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου κ. Γ. Στασινόπουλος είναι θετικός προς αυτό το έργο. Άρα, στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του νέου ΚΑΠΗ Ζακύνθου».
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ