Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζει η παραλία του Αργασίου, καθώς εκατοντάδες σκουπίδια έχουν ξεβραστεί σε όλο το μήκος της ακτής. Πλαστικά μπουκάλια, σακούλες, κουτάκια, κομμάτια φελιζόλ και κάθε είδους απορρίμματα καλύπτουν την παραλία, δημιουργώντας μια εικόνα εγκατάλειψης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι σε όλη την παραλία υπάρχουν μικροσκούπιδια, τα οποία είναι δύσκολο να καθαριστούν. Τα απορρίμματα αυτά καταλήγουν στην θάλασσα και επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το οικοσύστημα.

Η παραλία του Αργασίου είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς της περιοχής και η σημερινή της κατάσταση δεν τιμά ούτε τους κατοίκους ούτε τον τουρισμό του νησιού. Απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις καθαρισμού και σταθερά μέτρα, ώστε η ακτή να επανέλθει σε μια καθαρή κατάσταση για όλους.
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ