Οι φίλοι και οι συγγενείς του Διονύση Γκούσκου, οι συμπολίτες μας που στρατεύτηκαν μαζί του, θα συναντηθούν την Κυριακή το πρωί στις 10.00 στο 40ήμερο μνημόσυνο που θα τελεσθεί στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής στα Πηγαδάκια, αμέσως μετά τη θεία λειτουργία.
Ο διακεκριμένος νομικός και επί τέσσερα χρόνια βουλευτής Ζακύνθου έφυγε από τη ζωή στις 11 Απριλίου σε ηλικία 67 ετών.
ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ
Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1949 στη Ζάκυνθο. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως δικηγόρος Αθηνών.

Διετέλεσε βουλευτής από το 2000 έως το 2004 επί πρωθυπουργίας Κων. Σημίτη και στην διάρκεια της θητείας εργάστηκε για την παραχώρηση του οικοπέδου του ΑΣΟ στην οδό Κων. Λομβάρδου για την ανέγερση του νέου θεάτρου, την χρηματοδότηση και την ανέγερση του νέου σύγχρονου Νοσοκομείου, την χρηματοδότηση των δικτύων ύδρευσης και την ανέγερση του ΤΕΙ στη Ζάκυνθο.
Είχε εργαστεί με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για την πάταξη της εγκληματικότητας στα τουριστικά θέρετρα και είχε υποστηρίξει πολλά άλλα τοπικά έργα. Παράλληλα είχε συγκρουσθεί με τοπικά συμφέροντα και μηχανισμούς της αυτοδιοίκησης με την οποία για πολλά χρόνια είχε βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης εξαιτίας των μεγάλων σκανδάλων, στους Συνδέσμους Ύδρευσης και Καθαριότητας αλλά σε διάφορα δημόσια έργα.

Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.
Το 2004 αποχώρησε από την πολιτική και συνέχισε την μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα.
Ως δικηγόρος Αθηνών έχει συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως του Ειδικού Δικαστηρίου (1991), των Διοικητών ΔΕΚΟ (1992) των τηλεφωνικών υποκλοπών 1981-1989, της υπόθεσης ΟΤΕ -Siemens (1994-1997), και της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (Siemens 2008)