Την ανάγκη να προγραμματιστούν άμεσα αντιπλημμυρικά έργα στην ευρύτερη περιοχή του κάμπου δηλαδή σε Βανάτο-Σαρακινάδο-Πλάνο, ζήτησε ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» Διονύσης Στραβοπόδης, που επεσήμανε πως το νερό της βροχής για να φύγει δεν αρκεί να ανοίγουμε τα χαντάκια και σε μια μεγάλη βροχή ό κόσμος θα πνιγεί όπως έγινε στο Θεσσαλικό κάμπο.
«Δεν έχει νόημα να κάνουμε έργα μέσα στη λίμνη, πρέπει να διώξουμε τα νερά μέσα από αυτή τη μεγάλη πεδιάδα με γενναία αντιπλημμυρικά» είπε ο κ. Στραβοπόδης.
Αναφορικά με τη συμμετοχή του στις Δημοτικές εκλογές, ο κ. Στραβοπόδης είπε: «Πραγματικά, είναι τιμή για εμένα μετά από χρόνια που ήμουν εδώ στην περιοχή αντιδήμαρχος αλλά και χρόνια που ήμουν δημοτικός σύμβουλος και στην Ζάκυνθο στο κεντρικό ΔΣ αλλά και στον Δήμο Αρκαδίων. Μου κέντρισε τον ενδιαφέρον ο κ. Τσουρουνάκης που ήλθε στο γραφείο μου και κουβεντιάσαμε. Είδα έναν άνθρωπο έμπιστο αλλά και νοικοκύρη. Εγώ δεν τον ήξερα και αποφάσισα να κατέβω μαζί του στον εκλογικό αγώνα στις δημοτικές εκλογές σαν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην περιοχή των Αρκαδίων όπου ανήκω και εκεί και γενικότερα στην Ζάκυνθο».
Αναφορικά με τα προβλήματα της περιοχής του ο κ. Στραβοπόδης ανέφερε: «Ο Δήμος Αρκαδίων επειδή έχω δουλέψει πάρα πολλά χρόνια διότι ήμουν αντιδήμαρχος εδώ αλλά και πρόεδρος του αποχετευτικού δικτύου του Πλάνου, είναι ένας δύσκολος Δήμος γιατί έχει ιδιαιτερότητες. Είναι τρία χωριά που εφάπτονται της παραλιακής ζώνης και είναι και τα χωριά που είναι μέσα στον κάμπο.
Εμάς εκείνο που μας ενδιαφέρει σαν ψηφοδέλτιο αλλά ενδιαφέρει και εμένα προσωπικά, είναι η σφαιρική ανάπτυξη αυτού του χώρου. Θα δώσουμε έμφαση στα παραλιακά αλλά θα εστιάσουμε και στα άλλα τέσσερα χωριά που είναι μεγάλα και είναι εντός της πεδιάδας δηλαδή στον κάμπο».
Για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής ο κ. Στραβοπόδης είπε: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη παραλία που είναι το Τσιλιβί και η αναπτυσσόμενη περιοχή σε Τραγάκι και Κυψέλη. Το βλέπει ο καθένας πως είναι η κατάσταση και τι δημιουργείται. Εκεί οι ελλείψεις είναι πάρα πολύ μεγάλες. Είναι μεγάλα τα συγκροτήματα γιατί είμαστε σε μια περιοχή που αναπτύσσεται πολύ γοργά και οι ελλείψεις είναι πολύ μεγάλες.
Δεν έπρεπε αυτή την στιγμή να κουβεντιάζουμε για θέματα ύδρευσης, καθαριότητας και αποχέτευσης. Δηλαδή τα δυο πρώτα προβλήματα θα έπρεπε ήδη να είχαν λυθεί. Στο δικό μας δίκτυο , στον Δήμο Αρκαδίων, που έχουμε το αποχετευτικό δίκτυο του Πλάνου έγινε με πρωτοβουλία των ξενοδόχων και κάποιων ανθρώπων του Δήμου. Ύστερα το παραλάβαμε σαν Δήμος. Είχα την τύχη αλλά και την ατυχία να είμαι ο πρώτος πρόεδρος του αποχετευτικού εκείνη την περίοδο που ήμουν και αντιδήμαρχος. Η ανάγκη ήταν τεράστια. Τα λύματα ήταν στην θάλασσα. Πήραν την πρωτοβουλία και συνεργάστηκαν δυο Δήμαρχοι ο Νιόνιος Μυλωνάς και ο Γιάννης Αγαλιανός. Τελικά μας δίνουν την άδεια για να πάμε τα λύματα στον βιολογικό. Γίνεται το έργο που ήταν αναγκαίο αλλά και παράνομο. Εμείς σαν Δήμος που το παραλαμβάνουμε με Δήμαρχο τον Μάκη Δρογίτη και αντιδήμαρχο εμένα που ήμουν και στον τομέα της αποχέτευσης, θα έπρεπε να βάλουμε την υπογραφή ότι το παραλάβαμε. Η πίεση φοβερή! Βρέθηκα μεταξύ σφύρας και άκμονος» εξομολογήθηκε ο κ. Στραβοπόδης.
Για τις ανάγκες που έχουν αυτές οι περιοχές για τα λύματα από τις; Τουριστικές μονάδες, ο κ. Στραβοπόδης ανέφερε: «είτε θέλουμε είτε δεν θέλουμε θα αναγκαστεί το Ελληνικό κράτος να το κάνει κάποια στιγμή. Τώρα πρέπει να γίνει μια μελέτη τέτοια που να πιάνει όλη την παραλιακή. Δεν μπορούμε να βγάλουμε εκτός τον Δήμο Αλυκών γιατί και εκεί αναπτύσσεται η περιοχή. Το πρόβλημα αυτή την στιγμή εντοπίζεται – εκτός από τα παραλιακά – και στα εντός χωριά του κάμπου. Αν πρέπει να γίνουν μικροί βιολογικοί ή ένας μεγάλος θα μας το απαντήσει μία μελέτη».
Το οδικό δίκτυο
Για το μεγάλο αριθμό τουριστών που δέχεται το νησί μας και τις μετακινήσεις τους ο κ. Στραβοπόδης σημείωσε πως πρέπει να γίνει διάνοιξη δρόμων.
«Χρειαζόμαστε διανοίξεις στους δρόμους. Όταν ήμουν εγώ στον Δήμο Αρκαδίων φτιάξαμε τον δρόμο του Καλλιπάδου που έχει δώσει μεγάλη ανάσα. Από τις Αλυκές που κατεβαίνει ο κόσμος βγάνει στο Τσιλιβί. Αυτό το έργο όμως έμεινε εκεί. Ο δρόμος χρειάζεται σήμανση και φωτισμό. Αυτό το κομμάτι που φτιάχτηκε δεν έχει ούτε φωτισμό ούτε σήμανση. Έγινε μια τεράστια προσπάθεια τότε αλλά έμεινε όπως είναι σήμερα. Αυτός ο δρόμος φτιάχτηκε με μεγάλη προσπάθεια. Εκτός από την περίπτωση αυτού του δρόμου που είναι ο κεντρικός άξονας πλέον, έχουμε τους δρόμους που φεύγουμε δια μέσου του Γαϊτανιού και του Βανάτου για να πάμε στο Τσιλιβί, εκεί χρειάζεται να γίνει μια διάνοιξη. Δύο αυτοκίνητα αν συναντηθούν μεταξύ τους δεν τα χωράει. Πρέπει να λυθούν αυτά τα θέματα» είπε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος.
Ακόμα ο κ. Στραβοπόδης είπε ότι χρειάζεται να μπει φωτεινός σηματοδότης στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων στο Σαρακηνάδο γιατί το σημείο είναι επικίνδυνο και δημιουργούνταιοε τεράστιες ουρές οχημάτων χειμώνα – καλοκαίρι.