Η ψήφιση του νομοσχεδίου για τον αιγιαλό απειλούσε την αιγιαλίτιδα ζώνη στον Λαγανά και σε άλλες περιοχές, αφήνοντας περίπου 200 ιδιοκτησίες εκτεθειμένες στον αέρα. Τονίζεται ότι ο διοικητικός καθορισμός του παλαιού αιγιαλού είναι περίπου 17 χρόνια μεταγενέστερος από το εγκεκριμένο Σχέδιο Πόλης και καθορίστηκε ανεξάρτητα από το υπάρχον Σχέδιο Πόλης. Στο πρόβλημα αυτό προστίθεται βέβαια και η καταστροφή πολλών εγγράφων με τίτλους ιδιοκτησίας εξαιτίας της πυρκαγιάς που ακολούθησε τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Υπενθυμίζεται επιπλέον ότι πρόκειται για ιδιοκτησίες που περιήλθαν με νόμιμο τρόπο στους ιδιοκτήτες τους. Υπάρχουν νόμιμες πολεοδομικές άδειες για τα κτίσματα της περιοχής. Δεν χτίστηκαν αυθαίρετα και οι αγοραπωλησίες που έχουν διενεργηθεί στην περιοχή δεν αμφισβητήθηκαν ποτέ μέχρι τώρα. Μάλιστα πολλοί ιδιοκτήτες είχαν πάρει και δάνεια κινδυνεύοντας να χάσουν τις περιουσίες τους που αποτελούσαν το ενέχυρο. Με τον νόμο αυτό, λοιπόν, αναίτια το κράτος ζητούσε από τους ιδιοκτήτες να αγοράσουν εκ νέου τις περιουσίες τους.
Ο Βουλευτής Ζακύνθου, Δ. Ακτύπης, σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή, 1η Μαρτίου, ξεκαθάρισε ότι δίνεται λύση στο ζήτημα του παλαιού αιγιαλού στην Ζάκυνθο τερματίζοντας έτσι την αγωνία των ιδιοκτητών.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει ότι το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα και θέτει σε πρώτο πλάνο την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με γνώμονα την απόλυτη διαφάνεια, την προστασία του περιβάλλοντος, την βελτίωση του τουριστικού προϊόντος, την ασφάλεια των λουόμενων και την επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες.
Σε συνέχεια της ανακοίνωσης, ο Βουλευτής αναφέρει εμφατικά ότι ύστερα από πολυετή προσωπικό αγώνα, από επαφές με αρμόδιους Υπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, με ειδικό άρθρο και νέα νομοθετική ρύθμιση διορθώνεται τελικά η προαναφερθείσα αδικία. Καταρρίπτοντας, τέλος, την κατηγορία της αντιπολίτευσης, ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων, υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται πουθενά στο εν λόγω νομοσχέδιο.