Η Ν.Ε. Σύριζα Ζακύνθου σε μια ακόμα κίνηση καταφανούς απελπισίας και με περίσσιο θράσος ξεστομίζει ασύστολα ψεύδη. Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Μ. Γκάγκα σε καμία απολύτως περίπτωση δεν συζητήθηκε το κλείσιμο των δημόσιων νοσοκομείων. Αντίθετα, μάλιστα, στο επίκεντρο της συζήτησης μας βρέθηκε η περαιτέρω ενίσχυση του ΕΣΥ και, βεβαίως, των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας.
Μας κατηγορούν ότι επιδιώκουμε την ιδιωτικοποίηση της υγείας οι άνθρωποι που τεσσεράμισι χρόνια στο τιμόνι της χώρας άφησαν τα νοσοκομεία μας σε κατάσταση πλήρους διάλυσης και παντελούς εγκατάλειψης. Ο προοδευτικός Σύριζα ανάγκαζε εμμέσως τους πολίτες της χώρας μας να καταφεύγουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία, γιατί πολύ απλά εξαθλίωσε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας με τις πολιτικές που ακολουθούσε.
Και τελικά, πώς κλείνουμε τα Νοσοκομεία όταν μόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου μέσα σε δυο χρόνια, ανοίξαμε τη ΜΕΘ -που επί Σύριζα παρέμενε κλειστή-,ψηφιοποιήσαμε το ακτινολογικό, υλοποιούμε την ενεργειακή αναβάθμιση,το ενισχύσαμε με 140 άτομα επιπλέον προσωπικό, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό από τα 4 εκατομμύρια που τον άφησε ο Σύριζα στα 7.5 και άλλα πολλά που η τοπική κοινωνία γνωρίζει άριστα;
Στην εν λόγω συνάντηση με την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας, που μόνο μυστική δεν ήταν αφού για αυτή γράφτηκε και δημοσιεύθηκε ολόκληρο άρθρο στην εφημερίδα “Καθημερινή”, μιλήσαμε, μεταξύ άλλων, και για την ανάγκη στήριξης των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας μας, ιδίως σε ό,τι αφορά στο θέμα των διακομιδών, επάνω στο οποία μάλιστα τοποθετήθηκα και εγώ προσωπικά.
Ψεύτες και παραμυθάδες είστε, συνεπώς, εκεί στη ΝΕ ΣύριζαΖακύνθου.
Ό,τι, δηλαδή, είπε για εσάς και ο πρώην Βουλευτής και Υπουργός της Κυβέρνησής σας κ. Σ. Κοντονής. Ή μήπως θεωρείτε ότι ξεχάσαμε τις σχετικές του δηλώσεις ότι ο Σύριζα κορόιδεψε τον ελληνικό λαό; Για αυτά δεν έχετε να μας πείτε κάτι;
Ο τόπος μας έχει ανάγκη από σοβαρή αντιπολίτευση που τελικά δεν είστε σε θέση να εφαρμόσετε. Ο ελληνικός λαός στις εκλογές του 2019 σας έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα από το οποίο απ’ό,τι φαίνεται δεν καταλάβατε και πολλά.
Κλείνοντας, θα πω μόνο πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών καθημερινά κάνουν το σταυρό τους που στο τιμόνι της χώρας μας κατά τη διάρκεια αυτής της υγειονομικής κρίσης βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διότι γνωρίζουν -εκ πείρας μάλλον- σε πόσο δεινή θέση θα βρισκόμασταν αν τη στιγμή αυτή μας Κυβερνούσαν αυτοί που λίγο έλειψε να μην αφήσουν τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
με λίγα λόγια και καλά:
1. Η πολιτική της ΝΔ κε Ακτύπη ακόμη και στις εξαγγελίες της υποστηρίζει ΣΔΙΤ με έμφαση στην δημόσια Υγεία. Το έχετε δηλώσει. Επομένως μην υποστηρίζετε ότι λέμε ψέματα για τα όσα δρομολογούνται. Απόδειξη η τεράστια αποτυχία της κυβέρνησής σας στην διαχείριση της πανδημίας που άφησε το ΕΣΥ απροστάτευτο.
2. Σε ποια κατάσταση είναι τα Νοσοκομεία της χώρας και το επίπεδο περίθαλψης το οποίο απολαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες -και μάλιστα άσχετο με την υπερπροσπάθεια των εργαζομένων- φαίνεται στους ισολογισμούς των ιδιωτικών Νοσοκομείων και κλινικών επί κυβερνήσεως ΝΔ και επίσης στις σχεδόν καθημερινές δημόσιες δηλώσεις/καταγγελίες πολιτών και γιατρών.
3. Το ότι μιλήσατε για ανάγκη στήριξης των Νοσοκομείων και δη των διακομιδών με την κα Γκάγκα μπορεί και να είναι εν μέρει αλήθεια. Αυτό που μας ανησυχεί είναι αυτό το «μεταξύ άλλων». Διότι έχουμε καεί ήδη στο χυλό… και έχουν εξαγγελθεί οι συγχωνεύσεις.
4. Το ποιος λέει ψέματα στον ελληνικό λαό είναι προφανές σχεδόν σε καθημερινή βάση. Τόσο που δεν λέμε παραδείγματα. Και μάλιστα σε ανώτατο πολιτειακό επίπεδο όπου έχουμε μόνο συγνώμες. Ρωτήστε τους πολίτες να σας το πουν, κατά προτίμηση όχι με «ποιητική διάθεση». Το ότι καταφεύγετε -για δεύτερη φορά- να στηρίξετε τα όσα λέτε στις «παροιμίες» Κοντονή, να το ξαναδείτε. Δείχνει έλλειψη επιχειρημάτων από την μεριά σας και να σας ξαναπούμε ότι ο κ. Κοντονής ΔΕΝ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
5. Το ποιος κορόιδεψε τον ελληνικό λαό μένει να φανεί στην κάλπη. Μπορεί να υπάρχει προβληματισμός για το «σοβαρή αντιπολίτευση» κυρίως λόγω απουσίας του βασικού συστατικού: Μιας σοβαρής -και όχι μιας φαιδρής και επικίνδυνης- κυβέρνησης. Διότι μέχρι στιγμής αντί να κυβερνάτε κάνετε αντιπολίτευση στην… αντιπολίτευση!
6. Τέλος να συμφωνήσουμε για την καταληκτική σας (και καταπληκτική θα λέγαμε) παράγραφο: όντως οι Έλληνες κάνουν τον σταυρό τους επειδή στο «τιμόνι της χώρας» βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Απλά δεν καταλαβαίνετε ότι το κάνουν για άλλους λόγους απ’ αυτούς που περιγράφετε. Το τί θα έχει «μείνει όρθιο στην χώρα» μετά απ’ την θητεία σας δεν είναι δύσκολο να προβλεφθεί κρίνοντας από τις καθημερινές αποτυχίες του επιτελικού σας κράτους. Απλά είναι αποκαρδιωτικό.