Την επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού στη Ζάκυνθο που έγινε πρόσφατα, σχολίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά η οποία μίλησε και για τα θέματα που τέθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο.

«Είναι σημαντικό από κάθε άποψη να έρχεται στο νησί μας υπουργός τουρισμού.
Η κ. Κεφαλογιάννη προσπάθησε να μαζέψει όλα τα προβλήματα και αρχικά έγινε μία σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των τουριστικών φορέων και θίξαμε όλα τα φλέγοντα ζητήματα ξεκινώντας από το ναυάγιο. Μιλήσαμε για την αστυνόμευση στο Λαγανά και για τον αιγιαλό που δεν έχει ξαπλώστρες σε ένα μεγάλο μέρος του, το πώς πλήττει το RBNB την οικονομία επειδή κινείται σε μία γκρίζα ζώνη, το ΕΘΠΖ που χρειάζεται μία επικαιροποιημένη μελέτη, το νέο χωροταξικό και το πώς θα επηρεάσει το νησί μας, τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό κλπ.» είπε αρχικά η κ. Τετράδη.
Καθώς η Ζάκυνθος αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα από την ανυπαρξία έργων υποδομής η κ. Τετράδη ανέφερε: «Τα έργα υποδομής δεν είναι του υπουργείου Τουρισμού αλλά ζητήσαμε τη στήριξη της υπουργού γιατί έτσι η Ζάκυνθος θα ενισχύσει τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη».
Ειδικά για το θέμα του Λαγανά ο οποίος φέτος έχει μειωμένη κίνηση, η κ. Χριστίνα Τετράδη είπε ότι ζητήθηκε η βοήθεια της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη για να γίνει η ανάπλασή του.
«Ο Λαγανάς θα μπορούσε να γίνει ένα πρότυπο ανάπλασης περιοχής και σε αυτήν την κατεύθυνση να μας βοηθήσει το υπουργείο Τουρισμού, το υπουργείο Περιβάλλοντος και το ΤΕΕ, ώστε να κάνουμε κάτι ιδιαίτερο για το νησί μας» εξήγησε η κ. Τετράδη.
Το ναυάγιο
Αναφορικά με το πολύ σοβαρό θέμα του ναυαγίου, η κ. Τετράδη είπε: «Είχαμε και μία ανατροπή στο πρόγραμμα και έγινε επίσκεψη στο ναυάγιο, κάτι πολύ σημαντικό για να καταλάβει η υπουργός τι ζούμε καθημερινά. Πολλά πράγματα στη Ζάκυνθο και στην Ελλάδα λειτουργούν μόνα τους, στον αυτόματο, μέχρι να φθάσουμε στο επίπεδο να καταστρέφονται και να πούμε ότι πρέπει να το δούμε.
Το ναυάγιο ήταν η πιο καλή διαφήμιση της Ζακύνθου εδώ και πολλά χρόνια και ήταν δωρεάν γιατί η φωτογραφία ταξίδευε παντού. Τώρα είμαστε σε οριακό σημείο.
Η διαχείριση του ναυαγίου πρέπει να γίνεται σε τοπικό επίπεδο και βλέπουμε ότι ο Δήμος ενδιαφέρεται, όπως και η Περιφέρεια και θέλουν να συνεργαστούν. Πρέπει όμως να γίνουν κάποιες συγκεκριμένες μελέτες. Ο χώρος ανήκει στο δημόσιο κι εκείνος που θέλει να τον πάρει, πρέπει να ετοιμάσει μία μελέτη σκοπιμότητας για να λειτουργεί σωστά και με κανόνες ο χώρος. Εμείς πρέπει να βρούμε την άκρη γιατί δεν θα την βρει το υπουργείο. Ελπίζω να μην φθάσουμε στο σημείο να χάσουμε το ναυάγιο! Τώρα δεν γίνεται να είμαστε στάσιμοι και μόνο μπροστά μπορούμε να πάμε. Η υπουργός έδειξε ότι είναι πρόθυμη να μας βοηθήσει».
Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Λαγανά είπε: «Πρέπει να φτιάξουμε τη Ζάκυνθο πρώτα για τους κατοίκους της για να ζούμε εμείς καλά και μετά για τους τουρίστες.
Ζητήσαμε την ενίσχυσή της για τις υποδομές και θέλουμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον τουρισμό μας.
Οι Σύλλογοι ξενοδόχων και το ΞΕΕ θα κάνουμε κάποιες ημερίδες το επόμενο διάστημα για τα θέματα που μας απασχολούν για να εκμεταλλευτούν ότι υπάρχει οι επιχειρηματίες του τουρισμού».