Η έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού έχει προκαλέσει αρρυθμίες και προβλήματα σε πολλές νευραλγικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές και χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΕΦΚΑ, όπου αρκετοί από τους εργαζόμενους νοσούν και παραμένουν σπίτι τους σε καραντίνα. Αποτέλεσμα είναι τα τμήματα που στελεχώνουν να μην μπορούν να λειτουργήσουν πλήρως, παρά το γεγονός ότι το υπάρχον προσωπικό καλείται να καλύψει τα κενά που έχουν προκληθεί και να διεκπεραιώσει τα αιτήματα πολιτών διαφορετικών τμημάτων της Υπηρεσίας. Ο μεγαλύτερος όγκος δουλειάς όπως είναι αναμενόμενο αφορά το Τμήμα Μητρώου αλλά και Παροχών του Ασφαλιστικού Οργανισμού.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην εφημερίδα μας, οι πολίτες εκτός της υποχρέωση να κλείνουν ηλεκτρονικά ραντεβού όπως άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας, καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά και όλα τα έγγραφα που απαιτούνται για την υποβολή κάποιου αιτήματος. Η επικοινωνία με την υπηρεσία γίνεται τηλεφωνικά αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ωστόσο μεγαλύτερη δυσκολία τόσο στο κλείσιμο των ραντεβού όσο και στην επισύναψη των δικαιολογητικών υπάρχει για τους συμπολίτες μας που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κυρίως αυτοί που έχουν μεγαλύτερη ηλικία.
Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν και σε ‘άλλες υπηρεσίες από τις οποίες λείπουν αυτό το διάστημα υπάλληλοι, είτε επειδή νοσούν είτε επειδή νοσεί κάποιο άλλο μέλος στο οικογενειακό περιβάλλον.
ermisnewsroom