Σήμερα Σαββάτο 1η Μαρτίου στις 7 το απόγευμα θα γίνει το μοναδικό για το νησί μας δρώμενο του Βενετσιάνικου Γάμου με αφετηρία την πλατεία Αγίων Σαράντα.
Ο Βενετσιάνικος γάμος στο Τζάντε, 16ος αιώνας
Η πρόσκληση αναφέρει: Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την παράσταση που έγινε θεσμός από το 2004, με ένα πρωτότυπο και φαντασμαγορικό σκηνικό που θα σας μεταφέρει σε αλλοτινές εποχές. Είναι το πρώτο Βενετσιάνικο δρώμενο στην νεότερη πολιτιστική ιστορία της Ζακύνθου, που προκαλεί την φαντασία και μας μεταφέρει στον 16ο αιώνα, με κουστούμια θεατρικά, αδιαφιλονίκητης κομψότητας και χάρης, με τους τυμπανιστές, σαλπιγκτές, τοξότες, όργανα εποχής, τα προικιά, τα καπίτουλα, τη Λεντίκα και πολλές άλλες εκπλήξεις.
Εμπνευστής του δρώμενου ο αείμνηστος Ζακυνθινός ζωγράφος και εθνικός καραβογράφος, ιδρυτής του «Ναυτικού Μουσείου» Αντώνης Μιλάνος.
Στη πλατεία Αγίου Μάρκου όπου θα πραγματοποιηθεί η στέψη, όπως κάθε χρόνο θα στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς όλο τον κόσμο.
Σ΄αυτό το γλέντι σας περιμένουμε να υποδεχτούμε τον νικητή γαμπρό, από τη Ναυμαχία του Λεπάντο, 7.10.1571 οπου έγινε λίγα μίλια έξω από τη Ζάκυνθο.
Συμμετέχουν σύλλογοι από Ζάκυνθο, η Φιλαρμονική της Δημοτικής Ενότητας Ζακύνθου, η σχολή χορού της Σόνιας Μηχανού και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λευκίμης Κέρκυρας το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου “ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΛΑΝΟΣ” και ο πολιτιστικός σύλλογος Υακίνθη
Επιμέλεια: κ. Νίκος Μιλάνος
Διοργάνωση, παρουσίαση: κ. Σταματία Γασπαράτου Μιλάνου.9:30 μ.μ. Αργά το βράδυ θα γίνει Καρναβαλική βραδινή παρέλαση με θέμα «Κόκκινη Νύχτα», αφετηρία πλατεία Αγίων Σαράντα και κατάληξη στην Πλατεία Αγίου Μάρκου. Θα προηγηθεί FACE PAINTING από τις σπουδάστριες Σ.Α.Ε.Κ. Ζακύνθου, στην πλατεία Αγίων Σαράντα για τους συμμετέχοντες στην ΚΟΚΚΙΝΗ ΝΥΧΤΑ.