Την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το νερό και την υπομονή που επιδεικνύουν οι συμπολίτες μας σχολίασε ο Αντιδήμαρχος νίκος Ακτύπης, ο οποίος επεσήμανε πως αναμένοντα τα νεότερα από το Υγειονομικό για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να αρχίσει να δίνεται κανονικά νερό στο δίκτυο.
Αρχικά ο κ. Ακτύπης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται ανελιπώς εδώ και 18 ημέρες και είπε: «Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα υπάρχουν αντοχές σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που βοηθάνε και συμμετέχουν αλλά και πόσο ακόμα θα υπάρχει υπομονή στους κατοίκους της πόλης. Εγώ σαν Ζακυνθινός θέλω να τους ζητήσω μία μεγάλη συγγνώμη που το 2024 δεν έχουμε νερό και όλες αυτές τις ημέρες το δίνουμε με το σταγονόμετρο και με τις υδροφόρες και με τους εθελοντές, λίγο-λίγο.
Ευτυχώς που βρισκόμαστε σε μία περίοδο που δεν είναι τουριστική και δεν έχουν ανοίξει οι τουριστικές δραστηριότητες και τα καταλύματα».
Για όσους συμβάλλουν την αντιμετώπιση του ζητήματος και στην διανομή του νερού, ο κ. Ακτύπης είπε: «Για το νερό που δίνουμε τους κατοίκους, τώρα συμμετέχουν όλες οι υδροφόρες, οι εθελεοντές από όλα τα χωριά, οι εργαζόμενοι του Δήμου και του τομέα της καθαριότητας.
Θα κριθούμε από την κοινωνία για το κατά πόσο ανταποκριθήκαμε στις ανάγκες των δημοτών γι’ αυτό το μεγάλο πρόβλημα. Ήταν ότι χειρότερο μπορούσε να συμβεί σε μία νέα Δημοτική Αρχή.
Υπάρχουν Δημοτικοί Σύμβουλοι και άτομα που είναι σε ομάδες και δεν ξέρω αν θα αντέξουν κι άλλες ημέρες. Σέβομαι τις υπηρεσίες και περιμένω την εντολή και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από τις Υγειονομικές υπηρεσίες για να λυθεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα».
Για την συνεργασία των εμπλεκομένων και την απαραίτητη ενημέρωση ο κ. Ακτύπης ανέφερε: «Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία, όλοι ενημερωνόμαστε στο Δήμο και υπάρχει επικοινωνία με άτομα που έχουν διαχειριτεί παρόμοιες κρίσεις και είναι αυτοί που έχουν τον πρώτο λόγο για την ενημέρωση.
Ο κόσμος έχει δείξει κατανόηση και τον ευχαριστούμε. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να τελειώσει η ταλαιπωρία του κόσμου.
Με τις υδροφόρες ξέρουμε πως δημιουργούμε κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη.
Πιέζουμε ακόμα κι εκεί που δεν μπορούμε ώστε να τελειώσουμε μία ώρα ενωρίτερα».