Το θέμα με την εισροσή πετρελαίου στον αγωγό υδροδότησης στην πόλη συζητήθηκε χθες το βράδυ 29-2, στο Δημοτικό Συμβούλιο και κατατέθηκαν πολλες ερωτήσεις για αποζημιώσεις σε υδρομεταφορείς και πληγέντες δημότες.
Την ενημέρωση έκανε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης ο οποίος ξεκίνησε την αναδρομή από τις 11 Ιανουαρίου, δηλαδή πριν από 50 ημέρες που ήταν η αρχή μιας μεγάλης ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της πόλης.
Αφού ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τις ενέργειες που έγιναν και τον έλεγχο που έδειξε εντοπισμό πετρελαιοειδών μέσα στα ντεπόζιτα νερού, έγιναν πλύσεις στον αγωγό της πόλης και φυσικά έρευνα για να βρεθεί πως και από πού μπήκε το πετρέλαιο. Επίσης απαγόρευση της χρήσης του νερού από το δίκτυο.
Τα ερωτήματα που έγιναν αφορούσαν το ρόλο και το έργο των υδρομεταφορέων αλλά και το ύψος των χρημάτων που θα πάρουν ως αποζημιώσεις. Όπως έγινε γνωστό, θα λάβουν ημερήσια αποζημίωση 700 ευρώ που θα πολλαπλασιαστεί με τις ημέρες εργασίας κι αυτό γιατί εργάστηκαν σε συνεχείς βάρδιες και πλήρωναν οδηγούς και καύσιμα.
Αναφορικά με τις αποζημιώσεις των κατοίκων που έπαθαν ζημιές, τέθηκαν αρκετά ερωτήματα από την αντιπολίτευση.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Κωνσταντίνου είπε πως πέρασαν 50 ημέρες για να γίνει αυτή η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε ενημέρωση για τους κατοίκους που έπαθαν ζημιές.
«Το ΔΣ είναι το ανώτατο όργανο που θα κληθεί να λάβει αποφάσεις. Εμείς ζητήσαμε επίταξη των υδρομεταφορέων για να πληρωθούν με συγκεκριμένο τρόπο και όλοι, όχι κάποιοι και μελά κάποιοι άλλοι. 50 ημέρες μετά δεν έχει γίνει καταγραφή των ζημιών και δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος ο οποίος σήμερα μαθαίνει τι γίνεται», είπε ο κ. Κωνσταντίνου .