Το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ενέκρινε σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες στην προχθεσινή του συνεδρίαση τα νέα δρομολόγια που ζήτησε η εταιρεία ΑΝΕΖ για το διάστημα από 6 Φλεβάρη μέχρι και το τέλος Απρίλη στις γραμμές της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.
Θυμίζουμε πως η εταιρεία, που αποφάσισε να ακολουθήσει ξεχωριστό δρόμο από αυτό της Κοινοπραξίας πλοίων Ionian Ferries, ζήτησε ένα δρομολόγιο από Ζάκυνθο και δύο από Κεφαλονιά.
Το πλοίο Ζακυνθος Ι όμως παραμένει ακινητοποιημένο δεδομένου ότι αναμένεται και η εξέλιξη ενός ακόμη αιτήματος που έχει υποβάλει η εταιρεία προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου και αυτό αφορά παράταση της ακινησίας του. Η αρχική προθεσμία που είχε δοθεί εξέπνευσε στις 4 Φλεβάρη και η εταιρεία ζήτησε να παραμείνει το πλοίο ακίνητο μέχρι να αποκατασταθεί βλάβη που προκλήθηκε λόγω πυρκαγιάς.
Το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στο πλοίο αλλά και το αν το αίτημα για παράταση της ακινησίας γίνει αποδεκτό θα καθορίσει την τύχη της δρομολόγησης του Ζάκυνθος Ι που προς το παρόν παραμένει αγκυροβολημένο στο λιμάνι.
Αγκυροβολημένο για αρκετό διάστημα αναμένεται να μείνει και το πλοίο ΙΟΝΙΣ αφού σύμφωνα με πληροφορίες η πλοιοκτήτρια εταιρεία υπέβαλε αίτημα στο ΥΕΝ για την παράταση ακινησίας του πλοίου μέχρι Μάρτη.
Εν τω μεταξύ, οι ίδιες ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν πως το ΣΑΣ ενέκρινε και τα αιτήματα που κατέθεσαν τόσο η εταιρεία Kefallonian Lines όσο και η Κοινοπραξία Πλοίων για τον καθορισμό των δρομολογίων κατά τη διάρκεια της τουριστικής σεζόν.
Το επόμενο διάστημα αναμένονται ραγδαίες ανακατατάξεις στο χώρο της ακτοπλοΐας με δεδομένο ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη Ζάκυνθο έχουν μπει σε έναν σφοδρότατο ανταγωνισμό. Πρόσωπα που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις εξελίξεις σημειώνουν πως οι χαμηλές τιμές που σήμερα υπάρχουν στα ναύλα δε θα διατηρηθούν για πολύ ακόμη και θα υπάρξουν αλλαγές.