Μέχρι τις αρχές Φλεβάρη, η Νέα Δημοκρατία θα έχει ανακοινώσει το όνομα του υποψηφίου που θα στηρίξει στις επικείμενες εκλογές για το Δήμο Ζακυνθίων σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από τον Μ. Αγγελάκα, κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ως μέλος της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.
Η Συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ, παρουσία του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος Διονύση Κομιώτη και εκεί ανακοινώθηκε η ομόφωνη απόφαση που πήρε η κομματική οργάνωση το προηγούμενο βράδυ προκειμένου να στηριχθεί ψηφοδέλτιο που θα διεκδικήσει τη δημοτική αρχή.
Ο κ. Αγγελάκας, που μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, έχει αναλάβει πλέον την «εποπτεία» των παραπάνω περιοχών εν΄ όψει των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ανακοινώσεις του προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά των υποψηφίων που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία στους Δήμους, χωρίς όμως, όπως είπε, να δοθεί επίσημα κανένα «χρίσμα».
Αποφεύγοντας να αναφερθεί σε ονόματα, έκανε γνωστό πως συναντήθηκε με στελέχη και πρόσωπα από την παράταξη στη Ζάκυνθο που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα στο Δήμο και επεσήμανε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε το θέμα να λήξει μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες.
Σε ότι αφορά την Περιφέρεια, σχολίασε πως το έργο του κ. Σπύρου Σπύρου αποτιμάται ως θετικό, σημείωσε πως αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από την πλευρά του σημερινού Περιφερειάρχη (αν και αυτές είναι ήδη γνωστές) και ξεκαθάρισε πως σε όλες τις Περιφέρειες θα στηριχθούν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ως υποψήφιοι, απαντώντας έτσι στα σενάρια που έκαναν λόγο για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ στο ψηφοδέλτιο της ΠΙΝ.
«Ήταν ομόφωνη απόφαση του οργάνου να κερδίσουμε το χρόνο μέχρι τις εκλογές του Μάη και η παράταξη μας, με την προϋπόθεση ότι έχουμε ικανότατα και άξια στελέχη, με διείσδυση και σε άλλους πολιτικούς χώρους, να επιδιώξει μια αλλαγή στο Δήμο» σχολίασε αρχικά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δ. Κομιώτης, που συμπλήρωσε πως η παρουσία του κ. Αγγελάκα «επικύρωσε» την απόφαση της ΝΟΔΕ.
Στην τοποθέτηση του ο κ. Αγγελάκας έκανε γνωστό πως η Εκλογική Επιτροπή της Ν.Δ, της οποίας είναι μέλος, μετρά ήδη τρεις μήνες «ζωής» και πως σκοπός της είναι να εξετάσει τις υποψηφιότητες που θα στηρίξει η παράταξη εφόσον ζητηθεί.
«Αναζητούμε προσωπικότητες όχι μόνο από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας αλλά και από άλλους πολιτικούς χώρους και όχι μόνο από αυτούς που έχουν ήδη εμπλακεί στην πολιτική ζωή. Πρόσωπα καταξιωμένα στον επαγγελματικό, κοινωνικό, πανεπιστημιακό χώρο. Βρίσκομαι εδώ για να συναντήσω στελέχη της παράταξης αλλά και τη ΝΟΔΕ, να ακούσω απόψεις και να δούμε πως έχουν τα πράγματα» σημείωσε αρχικά, συμπληρώνοντας πως τα χαρακτηριστικά της επιλογής που θα γίνει είναι να στηριχθεί μια πολυσυλλεκτική υποψηφιότητα που δε θα αποκλείει άλλους πολιτικούς χώρους, να είναι ένα πρόσωπο με «ένσημα» στην αγορά εργασίας, να εκφράζει ένα πνεύμα ενότητας, να έχει άξιους συνεργάτες και όραμα για τη Ζάκυνθο.
«Ειδικά για τον πρώτο βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ζητούμενο είναι να υπάρχουν αυτοδιοικητικοί με νέα αντίληψη των πραγμάτων. Να καταλάβουν πως πρέπει να υπάρχει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να γίνουν έργα που θα εξασφαλίσουν έσοδα» τόνισε ακόμη, συμπληρώνοντας πως υπάρχει μια «λίστα» ονομάτων που αποτελεί τη βάση της συζήτησης.
«Περιμένουμε να δούμε ποιοι θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και ακολούθως η παράταξη θα αποφασίσει και θα ανακοινώσει αν και ποιους στηρίζει. Δε θα δοθούν χρίσματα αλλά θα στηρίξουμε μια αυτοδιοικητική προσωπικότητα για το Δήμο μαζί με άλλες δυνάμεις» δήλωσε ακόμη, σχολιάζοντας πως η δημαρχία του κ. Μποζίκη υπελήφθη των προσδοκιών της κοινωνίας.
Ο κ. Αγγελάκας σημείωσε πως πυλώνες της ανάπτυξης για το Δήμο, θα πρέπει να είναι η τουριστική αλλά και η αγροτική οικονομία και προέταξε την ανάγκη λύσης για τα προβλήματα με τα σκουπίδια, το λιμάνι, το οδικό δίκτυο.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε πως οι δημοτικές αρχές θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να δράσουν σε ορίζοντα πενταετίας, καθώς η θητεία τους αυξάνεται κατά ένα χρόνο και υπεραμύνθηκε των σχεδίων της Νέας Δημοκρατίας για αλλαγή στον Εκλογικό Νόμο.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει αλλαγές στον εκλογικό νόμο, με σημαντικότερη από αυτές την εκλογή Δημάρχου και δημοτικών συμβούλων από ξεχωριστά κοινά ψηφοδέλτια.
Το Νομοσχέδιο, ως γνωστόν, βρήκε την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ που είναι ο κυβερνητικός εταίρος και ο κ. Αγγελάκας σχολίασε πως υπάρχουν άλλες προτεραιότητες και μείζονα προβλήματα που δεν επιτρέπουν τη διάλυση της κυβερνητικής συνεργασίας για έναν Νόμο που θα αφορά τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τέλος, για τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με την ενότητα της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας εν΄όψει των εκλογών, σημείωσε με νόημα πως το κόμμα έχει ήδη «φάει… ήττες» στη Ζάκυνθο λόγω της διάσπασης και αυτό πλέον έχει γίνει μάθημα.
«Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε κοινές ιδεολογικές θέσεις και δεν έχουμε συνιστώσες. Οι προσωπικές στρατηγικές θα περιοριστούν είτε με το καρότο είτε με το μαστίγιο» κατέληξε, υποστηρίζοντας πως όλοι θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.