Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ζακύνθου για την εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της 37χρονης ξενοδόχου Χριστίνας Κλουτσινιώτη, στον Άγιο Σώστη Ζακύνθου και τον σοβαρό τραυματισμό του συζύγου της τον Ιούνιο του 2020 στη Ζάκυνθο.
Υπενθυμίζεται ότι η Χριστίνα Κλουτσινιώτη ήταν η σύζυγος του 54χρονου Διονύση Κορφιάτη, ο οποίος και δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα μέσα σε γραφείο στο κέντρο της Ζακύνθου.
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει έξι προσαγωγές υπόπτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρία άτομα από τη Ζάκυνθο, δύο από την Αττική και ένα από την περιοχή του Πύργου Ηλείας.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν κατονομαστεί από τον Δ. Κορφιάτη σε μηνυτήρια αναφορά του μετά την πρώτη επίθεση που κατέληξε στον θάνατο της συζήγου του.
Τότε, οι δράστες, στην προσπάθειά τους να δολοφονήσουν τον ίδιο είχαν ανοίξει πυρ τη στιγμή που, με τη σύζυγό του κατευθύνονταν με μοτοσικλέτα στο σπίτι τους. Από τις σφαίρες των δραστών είχε τραυματιστεί θανάσιμα η 37χρονη.
Ο Κορφιάτης επέζησε έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία για να εκτελεστεί έναν χρόνο αργότερα. Στη μήνυσή του είχε αναφέρει: «Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν πως πλησίαζα με τη μοτοσικλέτα μου, στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός η σύζυγός μου, κατευθυνόμενοι προς την οικία μας, ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας των δραστών πυροβόλησε εναντίον μας με ανθρωποκτόνο πρόθεση τουλάχιστον 7 ή 8 φορές με όπλο διαμετρήματος 45 χιλιοστών».
Είχε κατονομάσει δύο άτομα ως τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, επικαλούμενος μεταξύ άλλων τη σωματοδομή και τη «χαρακτηριστική στάση τους», ενώ παρέθετε λεπτομερείς περιγραφές για τον τρόπο που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε το σχέδιο επίθεσης εναντίον του ίδιου και της συζύγου του.
Το ένα από τα άτομα φέρεται –σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη μήνυση– να εργαζόταν στην προσωπική ασφάλεια εφοπλιστή. Ως κίνητρο της προσπάθειας εξόντωσής του, ο 57χρονος είχε προσδιορίσει καταγγελίες και αναφορές του στις Αρχές, δυνάμει των οποίων τα άτομα που μνημονεύονται στη μήνυση είχαν οδηγηθεί στη φυλακή για εμπόριο ναρκωτικών. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κατονόμαζε ο Κορφιάτης ήταν και πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που μέχρι πρότινος εξέτιε ποινή φυλάκισης για ηθική αυτουργία σε ληστεία. Ο τελευταίος φέρεται προσφάτως να αποφυλακίστηκε.
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr