Μετά από οργανωμένη έρευνα της Αστυνομίας συνελήφθη χθες κατά τις 12 το μεσημέρι ένας 60χρονος ο οποίος είναι μπλεγμένος σε υπόθεση ναρκωτικών αφού σε δικό του σπίτι εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνη και χασίς.
Οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν τον άνδρα ο οποίος μπήκε στο σπίτι και αφού το έψαξαν βρήκαν επιμελώς κρυμμένα τα ναρκωτικά, όπλα και σφαίρες.
Συνελήφθη 60χρονος ημεδαπός που κρατείται στην αστυνομία
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα ναρκωτικά ήταν μισό κιλό κοκαΐνη και μισό κιλό χασίς που φυλάσσονταν μέσα σε σακούλες σε ένα από τα δωμάτια του παλιού σπιτιού, ενώ βρέθηκαν ακόμα τρία πιστόλια και σφαίρες.
Η δράση της Αστυνομίας έχει εντατικοποιηθεί το τελευταίο διάστημα μετά και τη δολοφονία του 56χρονου καθώς συνεχίζεται η αναζήτηση των δραστών και άλλα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Επιπλέον είχαμε και τις συλλήψεις μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν την περασμένη εβδομάδα στο δρόμο του ΚΤΕΟ, σε μια υπόθεση που έφερε στο φως κι άλλα ευρήματα με τον εντοπισμό και την κατάσχεση όπλων και ναρκωτικών.
Χθες στην υπόθεση του 60χρονου ο οποίος συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομία, πρέπει να αναφερθεί ότι είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές με πράξεις του ενώ είναι συγγενής πρώτου βαθμού με τον ένα εκ των τριών δραστών που συνελήφθη και προφυλακίστηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για τους πυροβολισμούς.
Το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά και τα όπλα δεν ήταν η μόνιμη κατοικία του.
ANAΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Συνελήφθη, χθες Δευτέρα (31-05-2021), το μεσημέρι, στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή, σε βάρος του και ενός ακόμη ημεδαπού, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, για απόπειρα ανθρωποκτονίας με χρήση πυροβόλου όπλου.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, ότι οι ημεδαποί αποκρύπτουν ποσότητες ναρκωτικών και όπλων, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο ένας ημεδαπός, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε οικία ιδιοκτησίας του, στη Ζάκυνθο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους (479,4) γραμμαρίων,
•συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (523) γραμμάριων,
•δύο (2) πυροβόλα όπλα (περίστροφα) διαμετρήματος 357 MAGNUM,
•ένα (1) πυροβόλο όπλο (πιστόλι) διαμετρήματος 7,65mm και
•επτά (7) σφαίρες διαμετρήματος 357 MAGNUM, είκοσι τέσσερις (24) σφαίρες διαμετρήματος 38 SPECIAL, είκοσι πέντε (25) σφαίρες διαμετρήματος 9mm και μία (1) διαμετρήματος 380 ΑUTO.
Ο ημεδαπός οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου.