Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης στον –Ε-
«Κανένας εφησυχασμός αλλά τήρηση των μέτρων σαν να είμαστε σε επικίνδυνη κατηγορία» δήλωσε ο Διοικητής
Την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Νοσοκομείο Ζακύνθου και τον αριθμό των τεστ που έχουν γίνει για κορονοϊό γνωστοποιεί ο Διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Ραγκούσης ο οποίος με δηλώσεις του στον –Ε- καλεί τους κατοίκους να δείξουν αυξημένη προσοχή στην τήρηση των μέτρων.
«Η Ζάκυνθος είναι στην κατηγορία της επιτήρησης και η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, ενώ υπάρχει και ο περιορισμός της κυκλοφορίας από τις 12 μέχρι τις 5 το πρωί. Η τηλεργασία θα γίνεται κατά 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
Για τα χειρουργεία περιορίζεται ο αριθμός τους κατά 20% και θα δουλεύουμε με τις χειρουργικές επεμβάσεις κατά 80%. Τα έκτακτα και τα ογκολογικά περιστατικά θα γίνονται κανονικά. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να λειτουργούμε σαν να βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατηγορία και αυτό γιατί έτσι θα παίρνουμε καλύτερα μέτρα. Δεν πρέπει να χαλαρώνουμε και ούτε να θεωρούμε πως εμείς είμαστε εντάξει. Τα μέτρα ατομικής προστασίας υποστηρίζουν τόσο εμάς όσο και τους συνανθρώπους μας» ανέφερε ο Διοικητής.
Για τα περιστατικά που έχουν εξεταστεί ο κ. Ραγκούσης είπε: «Το Νοσοκομείο έχει οργανωθεί από την πρώτη φάση της πανδημίας και έχουμε τους δικούς μας μοριακούς αναλυτές. Η διαλογή ξεκινάει από την πύλη και συνεχίζει μέχρι το χώρο των επειγόντων όπου εκεί γίνεται η διαπίστευση, αν υπάρχει επιβεβαιωμένο ή ύποπτο περιστατικό.
Μέχρι στιγμής είμαστε ένα περιφερειακό Νοσοκομείο που έχει κάνει συνολικά 2222 τεστ για κορονοϊό. Στη Ζάκυνθο, από τότε που πήραμε τους μοριακούς αναλυτές, έχουμε κάνει τα 1742 και στα άλλα εργαστήρια (πριν τους προμηθευτούμε) είχαμε κάνει 480.
Από όλα αυτά τα 53 είναι θετικά, εκ των οποίων τα 46 έχουν δουλευτεί εδώ, στο δικό μας Νοσοκομείο και τα 7 σε άλλα εργαστήρια.
Εμείς είχαμε μία αύξηση των κρουσμάτων την θερινή – τουριστική περίοδο κι αυτό ήταν λογικό διότι υπήρξε επισκεψιμότητα. Στην πορεία αυτό μειώθηκε και τώρα η αύξηση των κρουσμάτων παρατηρείται στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Εν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός κι όπως βλέπετε δεν υπάρχει διάκριση σε ποιόν θα ασθενήσει. Γι’ αυτό όλοι πρέπει να έχουμε την έγνοια και να προσέχουμε δεόντως σαν να είμαστε σε κατάσταση αυξημένου κινδύνου».
Τέλος για τη ΜΕΘ ανέφερε πως λειτούργησε το Μάιο και έχει έτοιμα και τα 5 κρεβάτια που είναι ανεπτυγμένα.