Τα χρονοδιαγράμματα για την παράδοση του νέου κτηρίου για το Ειδικό Σχολείο στην Μπόχαλη έχουν ήδη ξεπεραστεί και ακόμη μια χρονιά μας αποχαιρετά χωρίς το έργο να έχει ολοκληρωθεί για να παραδοθεί σε λειτουργία.
Η ανησυχία της σχολικής κοινότητας είναι μεγάλη, ενώ την αγωνία τους για την εξέλιξη του έργου εξέφρασαν κατά την συνάντηση που είχαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Λ. Νιοτόπουλο και οι εκπρόσωποι του Σωματείου των Ατόμων με Αναπηρία «Οι Ποπολάροι», οι οποίοι άκουσαν τον κ. Νιοτόπουλο να σημειώνει πως όντως υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις και πως ο ανάδοχος του έργου δέχεται πιέσεις για να επισπεύσει.
Στο «Δια ταύτα» πάντως, το κτήριο αν και έχει κατασκευαστεί κατά ένα μεγάλο ποσοστό, δεν έχει ολοκληρωθεί και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί άμεσα να λειτουργεί!
«Ελπίζαμε την φετινή μας χριστουγεννιάτικη γιορτή να την κάναμε στο νέο κτήριο, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο είναι αδύνατο» αναφέρει ο Διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Παναγιώτης Κλάδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του –Ε-. Ο ίδιος ανέφερε πως σήμερα στο εργοτάξιο υπάρχει μόλις ένας εργάτης, ενώ ο μηχανικός του έργου δεν έχει επισκεφτεί το χώρο για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Το έργο που έχει περάσει από 40 κύματα απεντάχθηκε το 2014 και επανεντάχθηκε λίγο αργότερα από τη νέα περιφερειακή αρχή, προκαλώντας αισιοδοξία για την κατασκευή του. Η αισιοδοξία όμως έδωσε γρήγορα τη θέση της σε μια έντονη αγωνία και επιφυλακτικότητα, αφού κάθε παράταση της εργολαβίας έχει εξαντληθεί και υπάρχει κίνδυνος το έργο να μην παραδοθεί άμεσα.
Η υφιστάμενη κατάσταση δυσκολεύει την καθημερινότητα στο σχολείο για μαθητές και εκπαιδευτικούς, αφού ο χώρος είναι περιορισμένος στο παλιό κτίριο για τα μαθήματα αλλά και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που γίνονται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος.
Το έργο που κατασκευάζεται στο οικόπεδο δίπλα στο υφιστάμενο σχολείο, περιλαμβάνει χώρους όπως γυμναστήριο, 6 αίθουσες διδασκαλίας, χώρο φαγητού, αίθουσα εκτόνωσης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη, χώρος εσωτερικού αυλισμού, Η/Μ εγκαταστάσεις.
Το νέο σχολείο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, με φορέα υλοποίησης Κτηριακές Υποδομές Α,Ε με προϋπολογισμό 2.784.000 Ε. Ανάδοχος είναι η εταιρεία 3κ Τεχνική.
Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου η χριστουγεννιάτικη γιορτή
Παρά τα κτηριακά προβλήματα όμως μαθητές και εκπαιδευτικοί, που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, θα γιορτάσουν την λήξη της χρονιάς και την περίοδο των Χριστουγέννων, με την καθιερωμένη τους γιορτή που δυστυχώς πέρυσι δεν έγινε λόγω πένθους.
Η γιορτή θα γίνει την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου και ο Διευθυντής του Σχολείου απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να δώσουν το παρόν για να γιορτάσουν μαζί με τα παιδιά!
ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ
Δείτε ρεπορτάζ του zantenewstime.gr: