ο 65% των τουριστών από τη Βρετανία δήλωσε πως θα ακύρωνε τις διακοπές του εάν έπρεπε να φοράει μάσκα σε δημόσιους χώρους (το 43% αν ήταν μόνο υποχρεωτική στο εσωτερικό τους) και το 70% εάν εφαρμοζόταν καραντίνα κατά την επιστροφή.
Το παραπάνω προκύπτει από έρευνα της εταιρίας YouGov και τα αποτελέσματα προκύπτουν, καθώς ο βρετανικός τουριστικός κλάδος έχει έρθει αντιμέτωπος με την πολύ αρνητική εξέλιξη της αφαίρεσης της Ισπανίας από τη «λευκή λίστα» και την ταξιδιωτική σύσταση, ενώ το WTTC κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την απώλεια 3 εκατ. θέσεων εργασίας, καθώς οι μη συντονισμένοι περιορισμοί αποθαρρύνουν τους ταξιδιώτες.
Από την έρευνα προκύπτει, επίσης, πως το 93% θα ακύρωνε την κράτησή του, εάν επιβαλλόταν καραντίνα κατά την άφιξη στον προορισμό διακοπών. Τα μέτρα καραντίνας διαφέρουν από κράτος σε κράτος, και μπορούν να αλλάξουν ταχύτατα και χωρίς προειδοποίηση, καθώς σημειώνονται νέα κύματα κρουσμάτων της πανδημίας με αποτέλεσμα την επαναφορά των περιορισμών και των μέτρων ασφαλείας.
Στη Γαλλία επιβάλλονται πρόστιμα σε περίπτωση που δε χρησιμοποιείται η μάσκα σε χώρους, όπως τα πάρκα, οι αγορές και τα κέντρα των πόλεων, ενώ είναι ήδη απαραίτητη στους δημόσιους χώρους και τα καταστήματα. Η χρήση της στους δημόσιους χώρους είναι, επίσης, απαραίτητη στο Βέλγιο, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Τουρκία, αλλά η επιβολή του μέτρου και τα πρόστιμα διαφέρουν.
Στην Ολλανδία, την Πορτογαλία, την Ελβετία και την Ελλάδα η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη στα μέσα μαζικής μεταφοράς (στη χώρα μας επιβάλλεται στις ιατρικές εγκαταστάσεις και τους ανελκυστήρες), ενώ για τους δημόσιους χώρους ισχύει μία ισχυρή σύσταση. Στην πλειοψηφία των χωρών της Σκανδιναβίας, στην Εσθονία και την Τσεχία η χρήση μάσκας δεν είναι απαραίτητη, αλλά συνίσταται σε περιπτώσεις όπου δεν μπορεί να τηρηθεί η κοινωνική απόσταση.
Πηγή: money-tourism.gr