Quantcast

Γνώμες

Για την κλεμμένη από του Οθωμανούς, εκκλησία της Αγίας Σοφίας

“Μηνύματα στήριξης της απόφασης για την Αγία Σοφία η Τουρκία έχει λάβει από τη Μαλαισία, το Κατάρ, το Ιράν, το Πακιστάν, το Ομάν, τους Παλαιστίνιους, καθώς και μηνύματα από ισλαμικές κοινότητες στη Γερμανία, την Πορτογαλία και την Ταϊλάνδη, όπως ανέφερε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.”

Πηγή: Αθηναϊκός τύπος

Ένας επιπλέον λόγος για να αρχίσει η χώρα μας να είναι συγκρατημένη με την απόδοση ιθαγένειας σε χιλιάδες Ασιάτες που κατοικοεδρεύουν στη χώρα μας είναι και το
παραπάνω μήνυμα. Δυστυχώς τα περί διαθρησκευτικού διαλόγου και της συμμαχίας των πολιτισμών αποτελούν υποθέσεις εργασίας μόνο για αφελείς διανοούμενους.

Η πραγματικότητα γύρω μας είναι τραγική σε βάρος των χριστιανών όλου του κόσμου. Στην Ασία και την Αφρική, διώκονται και σφάζονται και η δύση “σφυρίζει” αδιάφορα. Οι Γερμανοί και άλλοι βορειοευρωπαίοι ποτέ δεν θα καταλάβουν τι σημαίνουν για εμάς τα σύμβολα της ιστορίας διότι αυτών η ιστορία δεν άρχισε παρά τους τελευταίους αιώνες.

Η απάντηση του Ελλήνων και των Χριστιανών της Ευρώπης, πρέπει να έχει δύο όψεις. Η μια θα αφορά την συνέχιση της διασφάλισης των θρησκευτικών ελευθεριών και η άλλη θα αφορά την αποτροπή του ισλαμικού εποικισμού.

Τώρα που έχουν πέσει οι μάσκες είναι καιρός να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την διαφύλαξη των ελευθεριών του χριστιανικού κόσμου. Δεν έχουμε δικαίωμα να εθελοτυφλούμε άλλο!

Φ.Σ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *