Οι καιρικές συνθήκες ευνόησαν τους εμπρηστές και έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο ξέσπασαν δύο φωτιές στο Αργάσι, που όμως η Πυροσβεστική τις έθεσε γρήγορα υπό έλεγχο.
Η μία φωτιά ήταν μεγαλύτερη και ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Ιουνίου στην περιοχή Αγ. Σπυρίδωνας Αργασίου.

Στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Ζακύνθου και συγκεκριμένα 6 οχήματα με 14 άνδρες καθώς και 2 ιδιωτικές υδροφόρες ενώ από αέρος επιχείρησαν 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου πετζετέλ.

Η πυρκαγιά έκαψε σχεδόν 3 στρέμματα δασικής έκτασης ενώ έφτασε πολύ κοντά στην αυλή σπιτιού που βρίσκεται πάνω από την εκκλησία. Ακόμα και η εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα γλύτωσε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και των αιρετών της τοπικής κοινότητας του Αργασίου.
Χθες Κυριακή αργά το απόγευμα ξέσπασε κι άλλη φωτιά στο Αργάσι η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο καθώς 3 επανδρωμένα οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας έφτασαν άμεσα στο σημείο.
Της Αγγελικής Ξενόφου