Η κατάσταση με την λειτουργία των ξενοδοχείων τους επόμενους μήνες και την επαπειλούμενη μαζική ανεργία, προκαλεί τεράστιο πονοκέφαλο στις αρχές και απόγνωση σε χιλιάδες συμπολίτες μας η οποία καταγράφεται καθημερινά με πολλούς τρόπους.
Είναι ένα πρόβλημα που αν δεν προκύψει κάτι το θεαματικό, θα το δούμε να μπαίνει βίαια στη ζωή μας και να επηρεάζει το επίπεδο διαβίωσης περίπου 20.000 συμπολιτών μας αλλά και την αγοραστική κίνηση της τοπικής αγοράς.
Η κυβέρνηση κινείται στην κατεύθυνση να ανοίξει η τουριστική οικονομία και πιθανόν τις επόμενες ημέρες και ώρες να έχουμε κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις.
Όμως το κλειδί για την επανεκκίνηση του τουρισμού, ακόμα και σε χώρες με χαμηλό δείκτη στις επιπτώσεις της πανδημίας, όπως η Ελλάδα, είναι το άνοιγμα των διεθνών αεροπορικών πτήσεων, του πλέον κοστοβόρου και ευάλωτου προϊόντος της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, το οποίο όμως κρατούν σφιχτά οι κυβερνήσεις της βόρειας Ευρώπης και τα διεθνή τραπεζικά λόμπι.
Όσο λοιπόν παραμένουν κλειστά τα αεροπορικά σύνορα της Ευρώπης και όσο η Ε.Ε. αποφεύγει να αγγίξει το συγκεκριμένο αυτό ζήτημα, υπό το πρίσμα της υποστήριξης του τουρισμού τουλάχιστον στα κράτη μέλη της, τόσο θα παρατείνεται η αβεβαιότητα και θα καθίσταται επισφαλής η τουριστική δραστηριότητα.
Η Ελλάδα επιδιώκει την δημιουργία μας άτυπης συμμαχίας των χωρών εκείνων που έχουν εμφανίσει χαμηλούς δείκτες σε κρούσματα της πανδημίας αλλά ακόμα δεν έχει προκύψει κάτι το οποίο να μπορεί να ανακοινωθεί.
Ήδη οι μεγαλύτεροι Τουρ οπερέιτορς, όπως και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες έχουν προσφύγει στην κρατική χρηματοδοτική υποστήριξη, γεγονός που καθιστά τις αποφάσεις τους συνακόλουθες των αποφάσεων των κυβερνήσεων.
Φ.Σ.
Όπως και να το κάνουμε η βαριά βιομηχανία τις χώρας είναι ο τουρισμός ,δυστυχώς η Ελλάδα από μόνη της δεν μπορεί να κάνει τίποτα,περιμένει την Ευρώπη,για να δούμε πόσες πτήσεις εξωτερικού θα έχουμε και πόσος κόσμος θα έρθει.