Στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητήθηκε το θέμα των παρεμβάσεων στους παιδικούς σταθμούς, με στόχο τη βελτίωση των χώρων και την καλύτερη εξυπηρέτηση των παιδιών και των οικογενειών τους.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους γονείς, αλλά και για τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, καθώς οι κατάλληλες συνθήκες συμβάλλουν στην καθημερινή φροντίδα και την ασφάλεια των μικρών παιδιών.
Οι παρεμβάσεις στους παιδικούς σταθμούς αποτελούν ένα σημαντικό ζήτημα για την τοπική κοινωνία, καθώς αφορούν άμεσα τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.
Η ενημέρωση
Ο κ. Γιάννης Κόκλας, υπεύθυνος των Παιδικών Σταθμών, δήλωσε αναφορικά με τις παρεμβάσεις που γίνονται στον παιδικό σταθμό στο Αργάσι:
«Ο παιδικός σταθμός στο Αργάσι έχει παρουσιάσει κάποια τεχνικά προβλήματα από πέρυσι. Σε προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχα ξανακάνει κάποια αναφορά γι’αυτό το θέμα.
Αυτή την στιγμή έχουν γίνει αυτοψίες από τις τεχνικές υπηρεσίες και έχει προβλεφτεί κωδικός, προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες.
Το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πιο συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου είδαμε ότι είχε επιδεινωθεί η κατάσταση του παιδικού σταθμού. Έτσι, προχωρήσαμε στην απομάκρυνση κάποιων σημείων όπου ήταν επικίνδυνα. Επίσης τότε πραγματοποίησαν αυτοψία και οι τεχνικές υπηρεσίες στο κτίριο. Η έκθεση των τεχνικών υπηρεσιών ανέφερε ότι έπρεπε να γίνει ένας στατικός έλεγχος.
Από τότε τα παιδιά συστεγάζονται στον 1ο παιδικό σταθμό που βρίσκεται στον Άγιο. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι, ο παιδικός σταθμός στο Αργάσι είναι κλειστός τώρα. Εμείς έχουμε προχωρήσει τις διαδικασίες, ώστε να γίνει στατικός έλεγχος και μετέπειτα όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις.
Μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, τα παιδιά και το προσωπικό του σχολείου, θα συστεγάζονται στον παιδικό σταθμό στην περιοχή του Αγίου».
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ
