Σκληρή κριτική στις τοπικές αρχές ασκεί ο πρόεδρος της Μπόχαλης Χαράλαμπος Ακτύπης επειδή στο νησί μας έγιναν γίνονται συναντήσεις της Αυτοδιοίκησης με σοβαρά θέματα που απασχολούν την περιοχή και ο ίδιος δεν έχει ενημερωθεί. Κορυφαίο θέμα είναι τα έργα για τη στήριξη των πρανών στη Μπόχαλη και η τύχη του κονδυλίου των 500 χιλιάδων ευρώ που προορίζονται για το σκοπό αυτό.
«Μετά λύπης μου δηλώνω ότι δεν με έχει ενημερώσει κανείς και πάντα τα ίδια κάνουν. Είμαι ο Πρόεδρος και δεν με έχει ενημερώσει κανείς. Το λέω με κεφαλαία, είναι ντροπή τους, γιατί κάποια στιγμή πρέπει να τα λέμε έξω από τα δόντια.
Και την άλλη φορά που πήγα, μου είπαν ότι ήταν ανεπίσημη η επίσκεψη. Ακόμα και τότε που ήρθε την πρώτη φορά ο κ. Λέκκας και διαμαρτυρήθηκα ευγενικά, μου είπαν ότι η επίσκεψή του ήταν ανεπίσημη, ενώ οι εφημερίδες τον είχαν πρωτοσέλιδο. Δεν ξέρω, αν για μένα είναι ανεπίσημη και γι’ αυτούς είναι επίσημη…. Δεν γνωρίζω, ειλικρινά. Ποτέ δεν αρνήθηκα να βοηθήσω και όποτε βγήκα για το χωριό μου, βγήκα με τις γνώσεις που έχω να βοηθήσω όπου μπορώ. Αυτοί απαξιώνουν, δεν θέλουν να είμαστε στα πόδια τους» επεσήμανε ο Κοινοτάρχης.
Αναφορικά με τις μέχρι τώρα επισκέψεις στη Μπόχαλη που φέτος λόγω των πολλών βροχοπτώσεων αντιμετώπισε προβλήματα κατολισθήσεων, ο κ. Ακτύπης είπε: «Το χειμώνα πήγαμε με το Δήμαρχο να δούμε σε τί κατάσταση ήταν το χώμα, του έδειξα τα μονοπάτια και τα σημαία από τα οποία μπορούν να περάσουν για να μεταφέρουν υλικά αλλά να πάνε και τα μηχανήματα. Τότε ήταν βιαστικός αλλά φτάσαμε στον Ιούλιο και δεν βλέπουμε να βιάζεται. Τώρα ο άργιλος έχει στεγνώσει και οι αρχές δεν υπάρχουν πουθενά!»
Αναφερόμενος στον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ και καθηγητή γεωλογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιο Λέκκα, ο κ. Χαράλαμπος Ακτύπης σημείωσε: «Για τα πρανή μιλάμε, ναι, γιατί ήρθε ο κύριος Λέκκας για τα πρανή. Τι θα κουβεντιάζουμε, για τους σεισμούς της Βενεζουέλας; Συζητάμε εδώ και 30 χρόνια.
Εγώ δεν σιώπησα ποτέ και δεν θα μου βάλει φίμωτρο κανένας από κάποιους όψιμους που βγήκαν να «φτιάξουν» τη Ζάκυνθο και στο τέλος η Ζάκυνθος υποφέρει».
Στο τμήμα που αφορά τις χρηματοδοτήσεις και με δεδομένο πως έχουν διατεθεί χρήματα για παρεμβάσεις στη Μπόχαλη, ο κ. Ακτύπης είπε αναλυτικά τα εξής: «Αυτά τα 500 χιλιάρικα που είπαν ότι είναι για την Μπόχαλη, τα έχουν βάλει στη ναφθαλίνη. Επίσης πήγαμε τότε, επισκεφτήκαμε τον χώρο, σας έχω δώσει και συνέντευξη. Συμφωνήσαμε να ξεκινήσουν από το υπαίθριο θέατρο και μετά να προχωρήσουν προς την Πικριδιώτισσα για να μην δημιουργηθεί ενόχληση στον τουρισμό.
Συμφωνήσαμε σε όλα, ήταν και ο εργολάβος από τη Θεσσαλονίκη μαζί μας, Και μετά μου έφεραν ως πρόταση ότι έχει προτείνει η αρχαιολογική υπηρεσία να γίνει μια γεωλογική μελέτη. Μα η γεωλογική μελέτη που υπάρχει για το Κάστρο τί σχέση έχει με το υπαίθριο θέατρο, οπότε μπορούσαμε να αρχίσουμε, γιατί ξέρουν πολύ καλά τι είχαμε κουβεντιάσει».
Τέλος ο Κοινοτάρχης σημείωσε ότι βρισκόμαστε στον Ιούλιο και τα χόρτα ακόμα δεν έχουν κοπεί σε μία χρονιά με μεγάλη ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες από τις οποίες κινδυνεύουμε να καούμε…