Την εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4.226.958 ευρώ για την κατασκευή του νέου Κλειστού Σταδίου, με την οποία θα κλείσει ένας κύκλος πολυετών εκκρεμοτήτων και θα ανοίξει μια νέα εποχή για τις αθλητικές υποδομές, τη νεολαία και την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Γ. Στασινόπουλος.
Ο Δήμος ανακοίνωσε ότι: «Το νέο Κλειστό Στάδιο είναι μια επένδυση για τη νέα γενιά, τον αθλητισμό, την εκπαίδευση, την κοινωνική συνοχή και την ποιότητα ζωής. Είναι ένα έργο που θα υπηρετεί τους νέους, τα αθλητικά σωματεία και ολόκληρη την τοπική κοινωνία για τις επόμενες δεκαετίες, ενισχύοντας παράλληλα την αναπτυξιακή δυναμική της Ζακύνθου.
Η Δημοτική Αρχή Ζακύνθου αντιμετώπισε από την πρώτη στιγμή το έργο αυτό ως κορυφαία προτεραιότητα. Με συστηματική δουλειά, υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, ολοκλήρωσε όλες τις απαιτούμενες μελέτες και εξασφάλισε την πλήρη ωρίμανση του έργου, δημιουργώντας τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη χρηματοδότησή του. Η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη όταν λειτουργεί με σχέδιο, τεκμηρίωση και αποτελεσματικότητα.
Παράλληλα, αποδεικνύεται έμπρακτα ότι η στενή συνεργασία της Αυτοδιοίκησης με την Κυβέρνηση και τους θεσμικούς εκπροσώπους του τόπου μπορεί να δώσει λύσεις σε χρόνιες εκκρεμότητες και να οδηγήσει στην υλοποίηση έργων με ουσιαστικό κοινωνικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα».
Ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος δήλωσε από την πλευρά του: «H Ζάκυνθος δεν εγκαινιάζει απλώς ένα ακόμη έργο. H Ζάκυνθος κερδίζει μια μεγάλη μάχη που δόθηκε επί πολλά χρόνια. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για το νέο Κλειστό Στάδιο αποτελεί μια σημαντική δικαίωση για τον τόπο μας και ένα ισχυρό μήνυμα ότι όταν υπάρχει συνεργασία, σοβαρότητα και κοινός στόχος, ακόμη και οι πιο δύσκολες διεκδικήσεις μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Η Δημοτική μας Αρχή πίστεψε σε αυτό το έργο, εργάστηκε μεθοδικά για την ωρίμανσή του και απέδειξε ότι η υπευθυνότητα, η σωστή προετοιμασία και η επιμονή φέρνουν αποτελέσματα.
Θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες προς την Κυβέρνηση, την Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Σοφία Ζαχαράκη, τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Βρούτση και τον Βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύσιο Ακτύπη για τη συμβολή τους στην επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου. Η σημερινή επιτυχία δεν αποτελεί το τέλος μιας προσπάθειας. Είναι η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη Ζάκυνθο. Συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα να διεκδικούμε και να υλοποιούμε έργα που αλλάζουν τον τόπο μας και δημιουργούν ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες και τα παιδιά μας”.