Το ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο μπαίνει σε μια νέα περίοδο προετοιμασίας ενόψει των επόμενων εκλογών. Με στόχο να έρθει πιο κοντά στους πολίτες, δίνει έμφαση στην οργάνωση, την επικοινωνία και την παρουσία του στην τοπική κοινωνία.
Μετά από συνεχείς προσπάθειες τα τελευταία χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει καταφέρει να αλλάξει κάποιες πρακτικές του παρελθόντος που το είχαν απομακρύνει από την κοινωνία. Πλέον προχωρά με πιο ανοιχτές διαδικασίες και διάθεση συνεργασίας.
Οι εκλογές
Η κα Βέρα Λαζένη, Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο, μίλησε στον –Ε- σχετικά με την προετοιμασία της Νομαρχιακής για τις επόμενες εκλογές:

«Είναι νωρίς για ονοματολογία και, σε κάθε περίπτωση, δεν είναι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η συγκρότηση ενός ισχυρού, αξιόπιστου και κοινωνικά αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου.
Οι πρώτες επαφές και διερευνητικές συζητήσεις γίνονται, όπως είναι λογικό, με πρόσωπα που έχουν παρουσία στην τοπική κοινωνία, επαγγελματική επάρκεια και πολιτική αξιοπιστία. Η τελική διαμόρφωση του ψηφοδελτίου θα γίνει με κριτήρια πολιτικά και ποιοτικά, ώστε να εκφράζει πραγματικά τις ανάγκες και τις προσδοκίες της Ζακύνθου.
Σε αυτή τη φάση, προτεραιότητά μας είναι να δυναμώσουμε την παράταξη συνολικά — τα πρόσωπα θα έρθουν ως αποτέλεσμα αυτής της συλλογικής προσπάθειας».
Το συνέδριο
Η κα Β. Λαζένη αναφέρθηκε στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:
«Το συνέδριο αποτελεί κομβικό σημείο για το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής. Δεν είναι μια τυπική εσωκομματική διαδικασία, αλλά μια ουσιαστική πολιτική επανεκκίνηση. Αναμένουμε την περαιτέρω ενοποίηση του πολιτικού λόγου, την ενίσχυση της προγραμματικής μας ταυτότητας και, κυρίως, ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως αξιόπιστη, αυτόνομη και ισχυρή δύναμη διακυβέρνησης.
Μετά το συνέδριο, ο στόχος είναι διπλός, αφενός η οργανωτική ανασυγκρότηση σε όλη τη χώρα και αφετέρου η πιο δυναμική παρουσία μας στην κοινωνία, με συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα ζητήματα της καθημερινότητας. Το ΠΑΣΟΚ οφείλει και μπορεί να εκφράσει ξανά τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
Ζάκυνθος κ’ ΠΑΣΟΚ
Η κα Β. Λαζένη δήλωσε στον –Ε- αναφορικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο το τελευταίο χρονικό διάστημα:
«Η σημερινή εικόνα του ΠΑΣΟΚ στη Ζάκυνθο δεν προέκυψε ούτε αυτόματα ούτε χωρίς κόστος. Προέκυψε μέσα από μια συνειδητή επιλογή να αφήσουμε πίσω πρακτικές εσωστρέφειας, στασιμότητας και λογικές που για χρόνια κρατούσαν την παράταξη μακριά από την κοινωνία.
Από τη θέση της Γραμματέως της Νομαρχιακής Επιτροπής, πήρα την ευθύνη να αλλάξουμε αυτή την εικόνα. Με σχέδιο και επιμονή, ανοίξαμε την οργάνωση, επαναφέραμε ανθρώπους που είχαν απογοητευτεί, δώσαμε χώρο σε νέα στελέχη και, κυρίως, επανατοποθετήσαμε το ΠΑΣΟΚ στον δημόσιο διάλογο με καθαρές πολιτικές θέσεις.
Σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου συχνά κυριαρχούσε η αδράνεια, σήμερα υπάρχει παρουσία, παρεμβατικότητα και πολιτικός λόγος.
Άλλοι επενδύουν στην επικοινωνία, εμείς επενδύουμε στην ουσία με δουλειά που έχει γίνει βήμα-βήμα.
Το αποτέλεσμα είναι ορατό. Αυξημένη συμμετοχή, μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και μια δυναμική που χτίζεται καθημερινά. Και αυτό ενοχλεί όσους είχαν συνηθίσει ένα ΠΑΣΟΚ αδύναμο ή σιωπηλό.
Προφανώς δεν εφησυχάζουμε. Υπάρχουν ακόμη βήματα που πρέπει να γίνουν, τόσο σε επίπεδο διεύρυνσης όσο και σε επίπεδο πολιτικής παρουσίας.
Όμως είναι σαφές ότι έχουμε αλλάξει πορεία — και προσωπικά δεσμεύομαι ότι αυτή η πορεία θα συνεχιστεί, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και ξεκάθαρο πολιτικό στόχο: ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή στη Ζάκυνθο».
ΟΛΓΑ ΓΚΟΥΣΚΟΥ