Τον υπουργό Εσωτερικών Υποθέσεων της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς, υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε πως οι διαχρονικοί φιλικοί δεσμοί των δύο χωρών αποτελούν σταθερή βάση για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας, με κοινό γνώμονα την ασφάλεια των συμπολιτών μας και τη σταθερότητα στην περιοχή μας που καθημερινά αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα ζητήματα της καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, των δικτύων διακινητών ανθρώπων, του λαθρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών, της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, της ασφάλειας των συνόρων, της ενίσχυσης της συνεργασίας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και πληροφοριών ανάμεσα στις Υπηρεσίες των δύο χωρών.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο χωρών, Σέρβοι αστυνομικοί θα βρίσκονται στην Ελλάδα τους θερινούς μήνες, και θα περιπολούν μαζί με Έλληνες συναδέλφους τους, σε περιοχές που επισκέπτονται στην πλειοψηφία τους Σέρβοι τουρίστες, όπως στη Χαλκιδική και τη Ζάκυνθο και αντίστοιχα Έλληνες αστυνομικοί θα βρίσκονται στη Σερβία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, από την ελληνική πλευρά, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο διευθυντής της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, υποστράτηγος Φώτης Ντουίτσης, ο αναπληρωτής διευθυντής της Δ.Α.Ο.Ε, υποστράτηγος Ιωάννης Σταυρακάκης, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας και Αστυνόμευσης, ταξίαρχος Ελευθέριος Χαρδαλιάς και ο διευθυντής της διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, ταξίαρχος Χρήστος Τσιτσιμπίκος. Από την πλευρά της Σερβίας παρόντες ήταν ο πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα, Νίκολα Νεντέλκοβιτς, ανώτατοι αξιωματούχοι από το υπουργείο Εσωτερικών Υποθέσεων και τη διεύθυνση της Αστυνομίας.
Πηγή: www.iefimerida.gr